Да живееш в Bentley

Точно 400 000 лв. струва в Хамбург едно (малко) собствено жилище – или за тези пари можете да си купите Bentley Flying Spur V8 S. Нанесохме се в последното…

0401
2017

НЕКА ПЪРВО СИ ПРИЗНАЯ: обичам малкото си жилище в центъра на Хамбург. Градина, езерце с три костенурки и мили съседи с две прекрасни дъщерички. Истинска идилия. Но жилището не е мое – живея в него под наем.

Е, къде ще се установим? С Bentley в търсене на
подходящо място

Така някоя сутрин се будиш и искаш да имаш свое жилище. При цените на квадратен метър от над 5000 евро в Хамбург това в повечето случаи си остава само желание и е далеч от реалността. Докато една сутрин пред двора не паркира Bentley Flying Spur V8 S. С цена на тестовия автомобил близо 400 000 лв. той струва почти колкото едно малко собствено жилище. Дали пък не е алтернатива? Решавам да пробвам и се нанасям в Bentley-то.

След края на работния ден се чувствам много добре. Мека кожа, ухаеща превъзходно. Страхотен 8-цилиндров мотор, който малко след диапазона на ниските обороти ускорява така, сякаш пътят до супермаркета е Нордшлайфе. Единствено керамичните спирачни апарати със странните си шумове не подхождат на благородната картина. Няма значение – днес съм не за да карам, а за да живея в това Benley.

Търся си приятно местенце в района на пристанището, най-добре директно до водата. Паркирам Bentley, закачвам саксия с цветя на Flying Spur, вадя градинските джуджета и шезлонга от багажника. Home, sweet home. Скоро вече си имам и съседи.

Не става дума за моите. Шофьори на камиони, които след дългия ден зад волана идват да пият по бира, да послушат музика и да си направят грил. Хората са приятни, заговаряме се. Въпреки моето луксозно „жилище“ (или пък заради него?) хората не ми завиждат. „Смяташ да спиш вътре ли?“ Да. „Кабината на камиона ми е доста по-уютна“, казва единият от тях. Опасявам се, че е така.

Благородна атмосфера: Flying Spur с фина
кожа и четири места – не е зле

Идва време за вечеря. В тясната задница има много по-малко място в сравнение с моята трапезария, затова пък дървените масички са по-луксозни от моята вкъщи. Bentley има много екстри на борда си, но не и кухня. Такава не се предлага дори и срещу доплащане. Затова поръчвам пица (риба тон с лук и чесън, все пак днес ще спя сам) – оказва се съвсем нелека работа без постоянен адрес. Накрая пицата идва – не само е топла, но дори и нарязана. Добър апетит!

Постепенно слънцето залязва над пристанището в Хамбург. Време за гледане на телевизия с бира и чипс. Най-после Bentley получава възможност да блесне. Премествам предната седалка докрай напред и вече разполагам с повече място за краката, отколкото във всяко кино. Освен това Flying Spur е по-добре оборудван от домашното ми кино. Естествено срещу доплащане.

Време е за лягане. В действителност вътре няма много място – но какво пък? Лягам напречно в Bentley-то. Не е за препоръчване. Тестовият автомобил е с конфигурация от четири седалки – някой превключвател или дървена лайстна постоянно ме убива. Явно нощта ще бъде дълга. Все пак завесите се спускат електрически, разбира се, срещу доплащане.

Добър апетит:благодарение на хладилника закускатасе запазва свежа – сандвич със салам

Следващата сутрин. Смазан слизам от Bentley-то. Честно, досега никога не съм спал толкова зле. Време за кафе. По дяволите, двигателят е студен – правя кръгче, за да достигне работна температура. Въпреки това машината за еспресо не функционира. Хубаво, че пътьом минавам покрай заведение за бързо хранене – купувам си прясно кафе. Но закуската в колата функционира превъзходно. Хладилникът между задните седалки (струва допълнително) е запазил хляба, салама и маргарина свежи – чудесно.
Но все пак не е достатъчно. Връщам бързо Bentley-то и се прибирам вкъщи, за да мога най-после да се наспя. Да живееш под наем също може да е страхотно.

Bentley Flying Spur V8 S
Двигател V8 – битурбо
Работен обем 3993 см3
Мощност 388 кВт (528 к.с.) при 6000 об/мин • Макс. въртящ момент 680 Нм при 1700 об/мин • Макс. скорост 306 км/ч Задвижване двойно/8-степ. автоматик • Резервоар 90 л
Д/Ш/В 5299/1984/1488 мм Багажник 475 л

Измервания
0–100/0–200 км/ч
4,6/15,3 сек • Тегло (празен) 2460 кг • Спирачен път от 100 км/ч 37,1 м • Тестов
разход 13,0 л А98Н/100 км
Цена на тестовия модел
вкл. екстри 400 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин