Дама застава начело на Volvo Trucks в Европа


8
мар.
2019

Хелене Мелквист поема позицията Президент на Volvo Trucks за Европа от 1 април 2019 година. Тя ще замени на поста Рогер Алм, който в началото на годината застана начело на шведския производител на камиони.

Хелене Мелквист работи в компанията повече от 30 години. В развитието си тя е била част от различни звена – продажби, стратегическо развитие, комуникации, бизнес контрол и др. и е заемала различни управленски позиции. От 2016 година до сега е била на поста Президент на Volvo Trucks International, като е отговаряла за развитието на компанията в Азия, Океания и Средния Изток.

„Предстоят ни вълнуващи и динамични години с много иновации за постигане на още по-ефективни и устойчиви решения за транспортния бизнес.”, прогнозира Хелене Мелвквист преди да поеме отговорност за основния пазар на компанията.

Жените са традиционно силно представени в управлението на Volvo Trucks в световен мащаб. От две години начело на представителството на компанията в България също е дама – Карин Йохансон. От 2015 година българката Ина Игнатова пък е Директор “Маркетингови комуникации и PR” за Централна и Източна Европа, като отговаря за 12 държави в региона.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >