Дали Opel Insignia Country Tourer е добра алтернатива на SUV?

1609
2021

Opel Insignia Country Tourer се представя убедително по отношение на комфорта, мястото и външния си вид. Дали като употребяван е по-добрият избор от един средно-голям SUV?

В продължение на десетилетия комбито се считаше като идеалния автомобил за работа и свободно време. За няколко години обаче голям пазарен дял „отхапаха” SUV-овете. Opel Insignia Country Tourer се появи през 2013 г. с целта да извоюва загубените територии. Като кросоувър-комби той изглежда по-рустикално от своите събратя  Sports-Tourer, което се дължи на по-високото с 20 милиметра окачване и някои офроуд-елементи като нелакирани части от калниците и праговете.

След 4 години Insignia Country Tourer се предлага за около 23 000 лв.

Освен това има масивна предпазна кора на дъното на автомобила. Като нов дългият 4,92 метра Opel е струвал с някоя и друга екстра впечатляващите 83 000 лв. След четири години половина, цената му в  „Autohus“ в Бокел е само 23 000 лв.! Навремето опционално се предлагат вариантите с 4×4 и бързия и лаком турбобензинов мотор с  250 к.с., но в повечето случаи дори и извън пътя работа ще ви свърши и тествания от нас вариант с предно предаване и 2-литров CDTI-Common-Rail дизелов агрегат със 170 к.с. С него моделът от Рюселсхайм е динамичен и икономичен. Разполагащият с Euro-6b двигател притежава максимален въртящ момент от 400 Нм и позволява максимална скорост по магистралата от 220 км/ч.

По отношение на управляемостта и разхода Country Tourer превъзхожда много SUV-ове

Благодарение на малката челна повърхност и ниския център на тежестта управляемостта и разходът на гориво на автомобила са по-добри от тези на повечето средно-големи SUV-ове. А къде си личи отстъпката от 60 000 лв. спрямо цената като нов? Например при трудно реагиращия съединител, по вдлъбнатината на задната дясна врата и по много следи от удари от камъчета по предницата. Както и от доста изтормозените алуминиеви джанти. Иначе на Crossover-комбито пробегът въобще не му личи. Все пак големият Opel е предпочитан в Германия от търговски пътници, тъй като предлага добър комфорт при пътуване на дълги разстояния, прилично място и е икономичен.  

ИЗВОД

За толкова малко пари няма да намерите толкова свеж автомобил за семейството. Insignia Country Tourer притежава страхотна външност, щедър комфорт и много място. Защо тогава ви е необходим значително по-скъп SUV?

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин