Дали Genesis X Concept не е по-красивото Bentley Continental?


7
апр.
2021

X Concept ни показва, как хората от Genesis си представят електрическото Coupé за дълъг път. Освен това ни дава представа и за това, в каква посока ще поеме дизайнът на луксозната дъщерна фирма на Hyundai.

С X Concept Genesis ни показва петия си концептуален автомобил. Той ни дава насока за бъдещите електромобили на Genesis. Сравнително невероятно е студията да стигне в този вид до серийно производство, но някои от детайлите ще бъдат използвани в SUV-овете и седаните с електрическо задвижване на Genesis.

Пропорциите наподобяват тези на Bentley Continental GT

GT-пропорциите на X Concept са извадени на показ в максимална степен. Предницата на колата е екстремно дълга, а пътническата клетка – изнесена назад. Предният капак и калниците образуват едно цяло, благодарене на което автомобилът изглежда доста по-гладък, а силно издадените калници правят голямо впечатление. Задницата изглежда доста внушителна. Типичен елемент на дизайна на Genesis е голямата радиаторна решетка с форма на диамант. Вместо конвенционални фарове има двойни светлини.

Вместо странични огледала има камери, а капакът на багажника се отваря чрез жест. Последната екстра напомня на Taycan, а отровно зелените спирачни апарати – на хибридните модели на Porsche.  При внимателно вглеждане ще установите, че пропорциите на това Genesis-Coupé приличат много на Bentley Continental GT. Дали дизайнът ви харесва, или не, е въпрос на вкус. Според нас Concept X е с доста успешен дизайн.

Кокпитът е изцяло ориентиран към водача. Заедно със средния тунел те образуват нещо като офис-бюро. Ориентирането към водача е толкова силно изразено, че предните две седалки дори са в различни цветове. Повърхностите са направени от рециклирани материали и остатъци от кожа, което обединява лукса и издръжливостта. Засега от  Genesis не издават детайли относно задвижването. X Concept обаче ще ни даде представа за бъдещите модели на марката. Така, че едва ли ще чакаме дълго първия електромобил на марката.  Управлението на капака на багажника чрез жестове, камерите вместо странични огледала и характерните двуетажни светлини могат да стигнат до електрическата серийна версия. Засега Genesis предлага три седана (G70, G80 и G90), както и два SUV-а (GV70 и GV80) с двигатели с вътрешно горене.

    Още по темата

    Card image cap

    В нашия годишник:

    Архив >

    Бюлетин