Дали не е по-добре да вземете Mustang с 4-цилиндров двигател?


21
авг.
2019

4-цилиндровият мотор е напълно достатъчен във Ford Mustang, по-лек и по-изгоден е, казва Робин! Без V8 просто не мога да си представя един Muscle Car, оборва го Борис! Спор между редактори.

Робин Хорниг: Един наш колега обмисляше, дали да не си купи Mustang Препоръчах му актуалния Mustang с 4-цилиндров Ecoboost двигател. Оказа се, че направо съм го обидил: Mustang без V8 мотор – това е невъзможно. Аз пък си мисля: Ecoboost е доста зрял и вече има цял куп награди, като освен това дава на Mustang решаващо предимство: той не тежи толкова много на предната ос и автомобилът не забива муцуна на пистата както V8. Освен това 2,3-литровият 4-цилиндров агрегат разгръща мощността по-равномерно със своите 290 к.с. и 440 Нм.

С опцията за ауспухова система с изкуствен звук саундът също е подходящ

Турбосвистене вместо V8-буботене – е, и? С опционалната ауспухова уредба с изкуствен звук саундът също е подобаващ. От Ford показаха това и при Fiesta ST – там 3-цилиндровият мотор звучи доста спортно. И всички са силно въодушевени! Последният аргумент е цената: 90 000 лв. и получавате ръчно превключващ Mustang със страхотно оборудване, ауспухова уредба с изкуствен звук, Apple-CarPlay и седалки Recaro, които са препоръчителни за по-високи хора. Като употребяван предишният Mustang струва около 50 000 лв. ( изрядна сервизна книжка)

Борис Пирлиц: много добре те разбирам, Робин. От спортна гледна точка Ecoboost-Mustang-ът с 2,3-литров 4-цилиндров мотор е добро решение. Той прави автомобила по-лек и по-пъргав. за мен обаче комбинацията между Muscle Car и толкова малък двигател е абсолютно немислима. изкуственият саунд на 4-цилиндровия агрегат и свистенето на турбината направо ме плашат.

Всеки Muscle Car трябва да бъде задвижван от V8 двигател и да звучи брутално. Включително с работен обем от 5 литра. Точка по въпроса! На мен не са ми необходими най-добри времена за обиколка на пистата, не ми трябва впечатляваща напречна динамика, а се нуждая само от едно: настръхване на козината – само на празен ход! Когато се кача в автомобил с V8-мотор, стартирам и чуя това буботене, се чувствам добре. Именно този звук е музика за моите уши, всичко останало е от второстепенно значение.

Още по темата