Дали Мъск няма да вземе уволнения шеф на VW?

2607
2022

Като шеф на VW той искаше да изпревари електрически Tesla. Дали пък скоро няма да помогне на Tesla да стане най-успешния автомобилен концерн на света?

В интернет се появиха спекулации за възможен „трансфер” на току-що уволнения шеф на VW Херберт Дийс (63) в американския автомобилен производител Tesla. Слуховете разбира се са подсилени от изказвания на самия шеф на Tesla.  На въпрос, какво мисли за скорошното уволнение на Дийс от VW, Мъск отговори криптирано: „Software is the key to the future.“ (софтруерът е ключът към бъдещето.)

Самият Дийс път настояваше, дъщерната фирма на VW Cariad да обедини разработката на софтуера за всички марки на концерна от Волфсбург. Проектът обаче забуксува и сега Дийс трябваше да напусне.

Дали Мъск е искал да защити Дийс? Вместо да даде категоричен отговор, Мъск се пошегува, което още повече засили спекулациите.

„Съдържание и форма“, написа Мъск в Туитър.

Някои топ-експерти също са на мнение, че е възможно Дийс да отиде в Tesla!

„Дийс и Мъск си подхождат чудесно като характери“, каза автомобилният експерт Фердинанд Дуденхофер пред BILD. „Също така те са личности, които придават характер на една фирма. И двата са много иновативни.“

Единствената пречка за „брака” между Дийс и Tesla според Дуденхофер е договорът на топ-мениджъра с VW. Според слуховете Дийс ще остане до 2025 като консултант на VW и ще получава заплата. Но договорите са си договори – те се сключват и прекратяват.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин