Дакар 2017: Петерханзел се сблъсква с мотоциклетист, но остава водач

1301
2017

Трите автомобила на Peugeot най-бързи в 10-ия етап на „Дакар“

Етапът от четвъртък, който беше рисков за състезателите поради сложната навигация, приключи, като трите Peugeot 3008 DKR заеха подиума за четвърти път от началото на Дакар 2017. Това доведе до постигането на още по-голямо увеличение в преднината на трите екипажа. Петерханзел/Котре записаха своята трета етапна победа на ралито и отново са на челната позиция, въпреки, че основната новина на деня беше свързана с инцидента на мотоциклетиста Симон Марчич.

Десетият етап на рали Дакар 2017 предложи на екипажите сложна навигация, която доведе до загуба на много време от тяхна страна в опита им да преминат през контролните точки. В същото време Петерханзел/Котре се сблъскаха със състезател мотоциклетист, движещ се в обратната посока по тесен път. Победителят от 2016 година спря, за да помогне на мотоциклетиста. Сериозно повлиян от инцидента, екипажът остана на мястото до пристигането на медицинския хеликоптер, което се случи около четвърт част след това. След премахването на времето от престоя на Петерханзел с мотоциклетиста от общото му време за деня, на екипажа беше присъдено третото му най-добро време в тазгодишното събитие и в момента те се намират на челното място във временното класиране с преднина от 5 минути и 50 секунди. Травмата, която е получил мотоциклетистът Симон Марчич, е отворена фрактура на пищяла.

Подобно на по-голямата част от останалата конкуренция, Льоб/Елена бяха засегнати от сложната навигация през деня. Те се загубиха на няколко пъти и изостанаха на контролните точки. Екипажът успя да се справи отлично по-късно по време на етапа, като постигна второто най-добро време за деня.  Депре/Кастера се справиха добре с навигацията и допринесоха за постигането на тройния успех на Team Peugeot Total. По време на деня не е имало отборни заповеди. Зад френските машини в генералното класиране се движат колите на Toyota, пилотирани съответно от Нани Рома и Жиниел де Вилиерс.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин