Давайте газ виртуално с F1 2016

Вниманиe геймъри: Осмата част на популярната игра F1 на Codemasters идва на пазара.

0808
2016

Най-накрая! На 19.08.2016 излиза официалната игра на Формула 1 сезон 2016 за компютър, Playstation 4 и Xbox One. Играта включва много новости и подобрения. Във F1 2016 са включени  всички 21 писти, пилоти и тиймове от сезон 2016.

Фокусът на сегашното издание е върху рeжима „кариера“. Той позволява на всеки играч да създаде свой собствен състезател и да се присъедини към отбор. Официалният лозунг „Създайте своя собствена легенда“ подсказва, че е възможно да участвате в повече от десет сезона във Формула 1 и да изминете своя път в най-висшата класа на моторните спортове.

Кариерата дава на играча много възможности и опции. Чрез нови трейнинг-сценарии тимът може да бъде развит. Който подобрява своя болид постоянно, може да докара средносилни отбори като McLaren или Toro Rosso до върха. Също така виртуалните колеги ще „усещат“ промените по колата и ще показват по-добри резултати. Който иска веднага да се бори за титлата, може да започне първия си сезон при един от топ отборите.

Животът на състезателя по време на състезателния уикенд ще бъде представен много добре в играта. Мениджър и неговите асистенти ще информират състезателя за офертите на другите отбори и ще го държат в течение за всички важни данни от сегашния сезон.  Шефове на отбори като Тото Волф и Маурицио Аривабене са включени в новото заглавие, което осигурява още по-реалистично усещане.

За пръв път ще има загряващи обиколки. Играчите ще трябва да внимават за оптималната температура на гумите преди старта на състезанието.  Стартовете ще са по-драматични – който тръгне по-рано, ще получи наказание, който потегли по-късно, ще изостане.

Друга нова функция е при влизането в питлейна. Който не намали до допустимата скорост, ще бъде наказан, точно като Хамилтън, Розберг и Фетел в истинската Формула 1. Друго нововъведение са колата за сигурност и виртуалната кола за сигурност (ограничение на скороста по цялата писта). Използват се след тежка катастрофа.

Слаба страна на новата игра е премехването на кооперативния шампионат. В него можеше да участват двама играчи от един отбор и да преминат през цял шампионат. Затова пък е увеличен броят на участниците в онлайн състезанията от 16 на 22.

По-добре е пресъздадено и чувството на пистата в сравнение с по-старите заглавия. Преминаването през бордюри. неравности и смяната на асфалта на различните трасета може да се усети много силно. Но внимавайте, карането над бордюрите е изключително опасно. Друг положителен аспект е въвеждането на уличната писта в Баку, на която Формула 1 гостува за пръв път тази година. Тя е много детайлна и достоверно представена.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин