Гуми за някои от най-тежките товари

1601
2017

Nokian Heavy Tyres добави 4 нови размера към продуктовата гама на модела CT. Гумите за ремаркета CT са създадени за екстремни натоварвания. Моделът CТ е подходящ за употреба в много сфери и отличник, когато говорим за най-тежките товари и най-неравните повърхности.

Едно от предимствата на CT гумите е тяхната издръжливост. Протекторът е дълбок между 22 и 27 милиметра. Дебелият протектор в комбинация с издръжливата каучукова смес удължава живота на гумата. Гумите CT имат 3 стоманени колана под протектора в сравнение с обичайните 2, което увеличава товарния капацитет, подобрява стабилността и устойчивостта срещу спукване. Тази здрава структура позволява пренасянето на значително по-тежки товари от обикновените, при това дори и на каменист терен.

Контактната площ на CT гумата на твърда повърхност е над 10 процента по-голямата от еквивалентите на конкурентите на пазара. Това увеличава стабилността при разтоварване, комфорта и безопасността при транспортиране, което е от особено значение в завои с толкова тежки товари. Увеличената контактна площ също така означава, че може да се теглят по-тежки товари без да се налага по-мощен трактор.

Протекторният рисунък на гумата включва асиметрични блокчета, които значително намаляват шума. Този дизайн помага и за самопочистването на гумата, тъй като не позволява заклещването на камъни и почва в каналите.

„Целта ни бе да създадем гума за фермерите и предприемачите, която е надеждна и издръжлива, което да я направи най-добрия икономически избор. Имахме желание да създадем гума за широка употреба, тъй като нашите клиенти често имат множество различни задачи – от работа в полето до транспортиране в цеховете,“ добавя Саари.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин