Гумите, които печелят и награди за дизайн

Летните гуми на Continental за автомобили среден и висок клас спече

1807
2017

Новите летни гуми PremiumContact 6 за среден и висок клас автомобили получиха две международно признати награди за дизайн. Журито и в двата конкурса, the IF Design Award 2017 и the red dot design award 2017, награди гумите на Continental за техния особено привлекателен дизайн.
Дизайнерът на гуми на Continental Улрих Бер сподели: „Много сме удовлетворени от двете награди. Първата мисъл, когато става дума за модерен дизайн на гуми, обикновено е насочена към шарката на протектора. Това е много важен аспект, тъй като тя следва да отговори на постоянно повишаващите се очаквания към сигурността на гумата, управлението и комфорта. Дизайнът на страничната стена обаче също изигра важна роля. Тя не само носи информацията, от която клиентът се нуждае, в повечето случаи по законово изискване, но чрез своя дизайнерски език също така допринася и за идентичността на гумите, които пък от своя страна трябва да се впишат в общия вид на различните продуктови линии“.

Двете награди са сред най-престижните признания в областта на индустриалния дизайн в света. Те се присъждат за такива характеристики на дизайна, отжкоито е облагодетелстван крайният потребител. И в двата конкурса носителите на наградата се избират от независими международни експерти. Що се отнася и до функционалните характеристики, гумите PremiumContact 6 получиха положителна обществена оценка от самото начало. Tе спечелиха при теста на летни гуми на AUTO BILD, като постигнаха най-малко спирачно време на мокър и на сух път,
оглавявайки класацията сред 51 конкуренти. Присъдена им беше и титлата „Екошампион“ с акцент върху баланса между характеристиките на гумата, свързани с безопасността, и екологичните показатели, отразени на най-високо технологично ниво при съпротивлението при въртене и пробега.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин