Гуаюлата замества естествения каучук в гумите

2805
2018

Бъдещият технологичен център на Nokian в Испания има за цел и да ускори устойчивото развитие на продуктите и иновациите. Още през 2017 г. Nokian Tyres участва в стартирането на изследователски проект, който проучва използването на растението гуаюла (guayule) за по-екосъобразно производство на гуми. Гуаюленото растение може да оцелее при сухи и безплодни условия и се разглежда като потенциален заместител на естествения каучук. За местните фермери това е възможна алтернатива на по-малко печелившото зърнопроизводство.

Технологичният център на Nokian ще има положително въздействие върху живота и заетостта в региона. Проектът ще ангажира около 200 души по време на строителството и ще открие 40 нови позиции след приключването на строежа. Освен това, той ще има значителен непряк ефект върху заетостта на транспорта и секторите на услугите и логистиката.

Nokian Tyres активно изгражда връзки с местните общности, като подкрепя местни събития, спортни клубове и избрани благотворителни проекти. Сред основните дейности са тези, свързани околната среда. Nokian Tyres, например, ще участват в местния проект за засаждане на дървета, както и инициативи, подпомагащи гнезденето на птици.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин