ГРУПАТА GEFCO ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ НАЧАЛО НА СВОЯТА ДЕЙНОСТ В ГЪРЦИЯ

Групата GEFCO, световен участник в индустриалната логистика и европейски лидер в автомобилната логистика, по-рано този месеци откри официално своя филиал в Гърция, пренасяйки придобитото си ноу-хау в сферата на логистичните решения, сформиранo като подкрепа към производителите. „Като компания с голям опит в управлението и оптимизацията на сложни вериги за доставки, сме щастливи да пренесем опита си в интегрираната логистика, както и умението ни да постигаме както краткосрочни, така и дългосрочни цели по отношение на икономическите резултати, нивото на обслужване и качеството в подкрепа на нашите гръцки клиенти“, сподели Люк Надал, председател на Управителния съвет на Групата GEFCO.


20
ное.
2017

Чрез създаването на филиала си в Гърция, държава с динамичен потенциал в региона, GEFCO затвърждава своите позиции в Югоизточна Европа- регион, в който компанията има историческо присъствие. Гърция е разположена между Източна Европа и Балканите, разполагайки с различни предимства, които могат да я превърнат в голям логистичен играч:

 

  • Гърция е държава, която притежава най-много кораби, контролирайки 18% от световния флот в момента;
  • Пристанищата на Пирея и Солун са сред регионалните портали за Югоизточна Европа и Централна Европа;
  • Гърция стартира и участва в много програми, насочени към обновяване, разширяване и подобряване на инфраструктурата;
  • Гръцкото промишлено производство отчита постоянен растеж през последните години с присъствието на водещи компании в секторите на хранително-вкусовата и тютюневата промишленост, текстилната промишленост, фармацевтиката, химическата промишленост, минното дело, нефтопроизводството и металопроизводството.

 

GEFCO има за цел да засили конкурентоспособността и присъствието си на гръцкия пазар, като очаква да удвои оборота си през 2017 г. Също така възнамеряваме да прехвърлим опита в логистиката, натрупван с години, на месните компании, като по този начин ще допринесем за растежа и развитието на държавата“, сподели Фабиен Гоше, изпълнителен директор на GEFCO Гърция. 

 

Отличаващ опит на GEFCO в обслужването на клиенти в региона

 Със своя 68-годишен опит GEFCO разви сериозен опит в управлението на сложни вериги за доставки на клиентите си. Стартирайки своята дейност в партньорство с автомобилната индустрия, една от най-взискателните индустрии от логистична гледна точка, компанията прилага своя опит и непрекъснато развива ноу-хау-то си за обслужване на клиенти от различни индустриални сектори: автомобилостроене, промишленост, енергетика, електроника, бързооборотни стоки, фармацевтика и селско стопанство.

 

Експертният опит на GEFCO се проявява както в основните услуги за товарни превози- транспорт по суша, вода, въздух и мултимодални операции- така и всложнитемултимодалнирешенияотвратадовратасъсскладови, митнически и данъчни представителства, включително услуги с многократно опаковане. Нарастващият опит на екипите на GEFCO позволява на компанията безпроблемно да организира международни потоци „от врата до врата “. С подкрепата на своите инженерни екипи, Групата непрекъснато анализира потоците и съществуващите логистични решения за клиентите си, за да открие възможности за оптимизация и по този начин да продължава развитието си.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин