Грожан не може да отговаря на съобщения след зверската катастрофа (ВИДЕО)


30
ное.
2020

След зверската катастфора по време на вчерашното GP на Бахрейн Ромен Грожан разпространи видео от болницата, в което разкрива, че се чувства (що-годе) добре. На клипа се вижда, че и двете ръце на французина са бинтовани заради изгарянията – и затова той не може да отговаря на съобщенията си от мобилния телефон, но се надява скоро да се оправи. Грожан споделя, че е бил противник на защитната конструкция над главата на пилота Halo (ореола), но сега разбира, че без нея нямало да оцелее. След проверка на рентген е установено, че 34-годишният състезател няма счупвания. Инцидент като вчерашния почитателите на Формула 1 не са виждали от 1989, когато на Имола подобна катастрофа, при която болидът избухва в пламъци, направи Герхард Бергер. Грожан сам успя да се измъкне от горящия като факла болид.

Формула 1 е бизнес за милиони и шоуто ще продължи още през следващия уикенд в Бахрейн – но този път на късото, но по-бързо Outer Circuit. Естествено, веднага се питаме – дали Haas ще застане на старта с два болида? И второ – кой ще пилотира евентуално втория?

На първия въпрос шефът на тима Гюнтер Щайнер отговаря още днес: „Имаме достатъчно резервни части, дори при нашия скромен бюджет. Трябва да изградим из основи втория болид, имаме достатъчно части.“ На второто питане Щайнер още няма отговор. Според план А трябва да бъде Грожан – ако състоянието му позволява. План В е в кокпита да седне тестовият пилот Пиетро Фитипалди – но има спекулации, че може да се включи дори Нико Хюлкенберг.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин