Гробището на мръсните дизели: ще дойдат ли евтини TDI-та от САЩ?

Къде отиват изкупените обратно от производителя автомобили след дизеловия скандал около VW в САЩ? АUTO BILD знае отговора!


3
апр.
2017

Задкулисните игри се превърнаха в синоним на кризата на VW в САЩ. Около стадиона Силвърдом в предградието на Детройт Понтиак се простира цяло море от Jetta, Passat и Golf от серията Clean Diesel TDI. Хиляди автомобили бяха изкупени обратно от производителя, защото трябваше изтеглени от пътищата след откриване на манипулациите в софтуера. Мястото веднага си спечели прякора „гробището на VW”, а зевзеци го нарекоха „най-скъпата автоморга в света“. Все пак германският производител не е загубил надеждата да трансформира дизеловите коли така, че да отговарят на нормите, и да ги продава като употребявани. За целта обаче съответните екослужби в САЩ трябва да дадат зелена светлина.

Още по темата

Card image cap
Ford увеличава драстично автономния пробег на Focus EV

1
дек.
2016

С изминаваните километри на електричество моделът ще бъде на нивото на Nissan Leaf и на BMW i3

Card image cap
Екстрите повишават цената на едно Ferrari с близо 40 процента

23
ное.
2016

Някой отметки в списъка с допълнително оборудване вдигат цената на едно Ferrari 488 Spider до небесата. Тези екстри повишават цената на спортния автомобил с близо 40 процента!

Card image cap
GR-rrr: наточената линия на Toyota

28
сеп.
2017

С „GR“ Toyota ще обозначава спортните версии на масовите си модели. Спортната дивизия предлага модификации на три нива. AUTO BILD има цялата информация!

Card image cap

В последния брой:

Архив >