Григор Григоров тества R5

0509
2018

Идната седмица екипът на Grigorov Racing Team ще направи двудневен тренировъчен тест в една от най-красивите централноевропейски държави – Словения. Тестът е замислен от дълго време, но няма да се проведе само със собственото им Peugeot 208 R2, а и с автомобил от по-горна генерация – Peugeot 208 R5. Последният е следващото стъпало от кариерата на Григор Григоров, което той иска да покори, и с предстоящото събитие той ще направи неговия първи контакт с машина от такава категория. За разлика от сегашния автомобил на Гришата – 208 R2 (185 к.с., 190 Нм), 208 R5 (280 к.с., 400 Нм) е с 4х4-задвижване, турбо и два самоблокиращи се диференциала.

Екипът е изключително доволен от възможността, дадена им от известния състезател Рок Тюрк. Той ще предостави R5 автомобила си и всички натрупания знания и опит, с цел по-доброто представяне на Григор до края на годината и подготовката му за Европейския рали шампионат в категория Junior U27 през сезон 2019.

  За цялостното си очакване Григор Григоров споделя:

„В Словения ще тестваме нови настройки на нашето Peugeot 208 R2 и ще го подготвим по най-добрия начин с помощта на нашия добър приятел Рок Тюрк за предстоящите състезания до края на годината. Отделно ще изпробвам възможностите и лимитите на автомобила от клас R5, към който се стремя усилено и уверено занапред. Първите ми впечатления от него ще са от изключителна полза за развитието ми като пилот. Изключително съм благодарен на Рок за възможността и смятам, че за да се развиваме като пилоти заедно напред и нагоре, международните приятелства и добрите взаимоотношения с колеги трябва да са приоритет на всекиго, апелирам към това!”

На теста ще бъдат изпробвани и специфични настройки върху специален участък, подходящ за асфалтовите състезания от Европейския рали шампионат. Екипът на Grigorov Racing Team благодари на генералните си спонсори Enekod и Risk Engineering за възможността да направи този тест, както и на всички медийни партньори и, разбира се, на Рок Тюрк и отбора му за съдействието!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин