Григор Григоров с нощен тест преди рали „Трансилвания“


30
апр.
2018

Този уикенд се проведе първият официален тест на Grigorov Racing Team с екипаж Григор Григоров/Йордан Йорданов, управляващи автомобил Peugeot 208 R2. Тестът бе разделен на няколко части в двата тренировъчни дни. В събота бяха първите два етапа от теста, а в неделния – оставащият финален етап:

Етап 1 – Привикването отново със състезателната техника след дългата зимна пауза и уточняването на всички базови настройки на автомобила за новия сезон. Най-подходящото място за целта бе писта „Дракон“, с. Калояново, където Григоров/Йорданов имаха възможността да провокират автомобила до краен предел и да изпробват различни настройки за предстоящото състезание в Румъния.

Етап 2 – Нощно каране с допълнително осветление монтирано на автомобила. На предстоящото състезание ще има два етапа на тъмно, при които е от изключително значение допълнителното осветление на автомобила да работи изправно и да бъде настроено по конкретните спецификации на румънските трасета.

Етап 3 – Тест на рали отсечка. За този етап от теста, екипът на Grigorov Racing Team се спря на бивша отсечка от наше рали, която имаше подобна харектеристика и пътна настилка с тази, която екипажът ще срещне в нашата северна съседка. Всички детайли и настройки по автомобила бяха финално уточнени за предстоящото състезание.

Григор Григоров споделя: „След тази дълга зимна пауза е много хубаво отново да съм на трасето в любимия ми автомобил. Смятам, че свършихме доста работа през последните 2 дни с момчетата и резултатът е на лице! Вече се чувстам много по-удобно в колата и се радвам, че с новия ми навигатор Йордан Йорданов се сработваме чудесно. Огромни благодарности и на Петър Гьошев и неговите механици, с които ще работим тази година. За първи път от доста време насам се почувствах сигурен и изключително много се радвам, че имам истински сплотен отбор, който има една цел и заедно я преследва.“

Йордан Йорданов добави: „Бях доста притеснен преди старта на теста, тъй като за първи път сядам до Григор в състезателния автомобил. За мое щастие всичко протече по план. Колата много ми хареса и останах учуден колко добре стои на пътя и как спира. Радвам се, че с Григор се разбираме добре и нещата се получават.“

Този уикенд ще се проведе първото състезание на екипа за този сезон, рали „Трансилвания“, което е и първото рали от календара на TER (Tour European Rally) шампионата. Григор и Йордан ще се борят за титлата в класа за един двигателен мост TER2 Cup, като очакванията са за силна конкуренция и трудни трасета.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >