Григор Григоров става лице на кампанията „Най-добър млад шофьор на България“


20
февр.
2019

Започва състезанието „Най-добър млад шофьор на България“. Кампанията, организирана от СБА, се провежда за втора поредна година. Участие могат да вземат всички шофьори до 26-годишна възраст, които имат по-малко от 5 години стаж и нямат в сила наказателни постановления или издадени фишове.

Инструктор на участниците тази година и лице на кампанията е състезателят на „EНЕКОД“ Григор Григоров. Най-титулуваният млад рали състезател у нас ще седне на дясната седалка, за да предаде от своя опит и умения на участниците в кампанията. Той ще бъде единственият инструктор в рамките на кампанията и единственият професионален шофьор сред лицата ѝ.

Преди да се срещнат с Григор Григоров, обаче, младите шофьори ще бъдат предварително селектирани. Първият етап е теоретичен тест, съдържащ въпроси в областта на правилата за движение по пътищата, безопасността на движението, експлоатацията на автомобила и поведението зад волана. Тестът могат да решат всички, отговарящи на критериите, от днес (20 февруари) до 19 април.

За практическия етап на състезанието ще се класират най-добрите 30 участници, които ще бъдат поканени на финал в центъра на София на 18 май 2019 г. Там в рамките на 3 часа и под инструктажа на Григор Григоров, те ще преминат през различни изпитания, където ще покажат уменията си, прецизност, познания и не на по-следно място – как да реагират в случай на авария и да окажат първа помощ на пострадалите.

Всяка задача ще носи точки на финалистите, а шофьорът с най-голям общ брой точки ще бъде определен за новия „Най-добрият млад шофьор на България“ и ще се радва на множество награди, осигурени отпартньорите на кампанията.

В навечерието на старта на кампанията зад волана седнаха посланиците на кампанията – спортните журналисти на bTV Николета Маданска и Иван Боянов, а Григор Григоров беше техен инструктор.

„Няма смисъл от излишни рискове. Животът е един, живейте го щастливо!“ – с тези думи рали състезателят Григор Григоров се обърна към младите шофьори и ги призова да се включат в кампанията – за своята безопасност и за тази на останалите участници в движението. 

Още по темата

Card image cap
Легендата Валтер Рьорл стана на 70 години

7
мар.
2017

Един от най-великите германски автомобилни състезатели на всички времена е записал в кариерата си безброй успехи по рали трасетата. Днес Валтер Рьорл посрещна своя 70-и рожден

Card image cap
Розберг се завръща във F1 като пилот на Ferrari?

12
юни
2017

Спортният шеф на Mercedes Тото Волф вярва, че още през 2018 г. Нико Розберг отново ще кара във Формула 1! Робърт Кубица също мисли за подоновяване на кариерата си

Card image cap

В последния брой:

Архив >