Гр.Григоров за подготовката за новия сезон


1
апр.
2019

Малко преди да замине за Европейския рали шампионат състезателят на „ЕНЕКОД РЕЙСИНГ ТИЙМ“Григор Григоров даде пресконференция за българските медии. Той разкри детайли около подготовката си за настоящия сезон, обяви програмата си и целите, които екипът си поставя.

„Безкрайно много се радвам, че ще представя България на Европейския шампионат. За мен това е една сбъдната мечта и предизвикателство, за което се подготвям отдавна“, сподели Григоров пред медиите и допълни, че това нямаше да бъде възможно, без дългогодишната подкрепа на генералните му спонсори от „ЕНЕКОД“. „Благодарен съм на г-жа Нели Беширова за подкрепата, за това, че повярва в мен и заедно създадохме „ЕНЕКОД РЕЙСИНГ ТИЙМ“, добави рали състезателят.

Най-младият и обещаващ наш рали състезател връща България в Европейския шампионат след дългогодишна пауза. Изключителната отдаденост, добрата физическа и психическа подготовка водят Григоров до сбъдването на още една негова мечта. Състезателният му автомобил е ревизиран и „в пълна бойна готовност“, категорични са от екипа му, а самият Григоров е готов за изключително ожесточена конкуренция и настроен за достойно представяне. „Съвсем не изключвам възможността скоро България да разполага с победа в клас „Джуниър“ на Европейския рали шампионат“, сподели състезателят пред медиите.

Паралелно с Европейския рали шампионат, тази година Григоров ще участва и в Националния рали шампионат на България. „Аз съм българин и за нашия екип, изграден изцяло от български екипаж и партньори, е от изключително значение да участваме във всички възможни кръгове от Националния рали шампионат, които не съвпадат с тези от европейското първенство“, категоричен бе той и добави, че поради съвпадение на датите няма да може да участва в две от любимите си състезания – Рали „Твърдица“ и Рали „Сливен“. Въпреки това обеща изненада за феновете си по време на състезанията у нас. 

В „ЕНЕКОД РЕЙСИНГ ТИЙМ“ и тази година ще вземат участие познати вече лица. Навигатор отново ще бъде Янаки Янакиев. „И тази година отново залагам на сигурния подход, за което съм изключително благодарен на Янаки Янакиев, че прие поканата да е част от екипа ми“.

И тази година мениджърският екип се запазва. „Отново тийм мениджър остава моят баща, като тази година, поради изключително натоварената му програма, ще разпределим част от ангажиментите и към нас се присъединява един от   най-опитните в сферата на менажирането на спортни отбори – Георги Гвоздейков“, обяви Григоров. Гвоздейков е бивш рали състезател с богат опит. Сред последните му мениджърски успехи е създаването и воденето на Хюндай рейсинг платформата за млади пилоти – Хюндай рейсинг трофи. „В годините Григор е показал, че има много сериозен потенциал и сега сме обединили всичките си усилия, за да направим възможно най-доброто за него и за страната ни“, обяви Гвоздейков.

Председателят на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Владимир Илиев не скри гордостта си от участието на Григор в Европейския рали шампионат. „Истинско удоволствие е да виждаш как това, за което работиш, се случва и имаш всички шансове да постигнеш целта си. Григор е изцяло подготвен за това предизвикателство“, категоричен е Илиев.

„Вярвам, че Министерството на младежта и спорта ще уважи предложението ни да подпомогне финансово програмата за млади пилоти, сред които е и Григор Григоров“, каза още Владимир Илиев.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >