Григор Григоров връща България в ERC


7
февр.
2019

Предстоящият сезон се очертава силен за един от най-перспективните рали състезатели у нас – Григор Григоров е първият българин, който се регистрира за участие в Джуниър ERC шампионата през 2019 г. Така той прекъсна дългогодишната пауза за страната ни в един от най-големите международни шампионати.

Състезателят на ENEKOD ще участва със своя състезателен автомобил PEUGEOT 208 R2 и отново ще бъде с екипа си Grigorov Racing Team. 24-годишният пилот няма търпение да се включи в шампионата. По думите му именно Джуниър ERC е правилният път към голямата сцена и до този момент се е стигнало с неоценимата подкрепа на дългогодишния му генерален спонсор ENEKOD и Нели Беширова. „Те повярваха в таланта ми и остават с мен през новия сезон”, сподели Григоров.

„Не е тайна, че всеки пилот се състезава с желанието да спечели, но тъй като това е изцяло ново предизвикателство за мен, трябва да бъда честен към себе си и към екипа си – затова ще си поставим реалистични цели, които ще следваме през цялата година“, коментира Григоров. „За този сезон основната ни цел е да влезем в шампионата и да покажем стабилно, сигурно темпо, като при всеки покрит пробег, ще се стараем да подобряваме цялостното си представяне и ще натрупаме безценен опит и впечатления за сезон 2020“, категоричен е той.

Още по темата

Card image cap
Новият Citroën C3 WRC – и най-важното за правилата на WRC догодина

23
дек.
2016

След сезон на епизодични участия заводският отбор на Citroen отново ще атакува Световния рали шампионат – с всички стартове. За база на новия радикален рали автомобил е използван новият С3

Card image cap
Успешен старт за Hyundai Santa Fe T1 в Баха 500

23
апр.
2016

Българските екипажи стартират в предните позиции на офроуд ралито в Румъния

Card image cap
4500 к.с. за 400 метра

24
авг.
2016

Тимо и Денис Хаберман са най-бързите братя в Германия: при състезанията с драгстери като това през този уикенд на Хокенхайм те се движиха с над 400 км/ч

Card image cap

В последния брой:

Архив >