Графикът на новия сервиз за Ferrari-та в София – запълнен за седмици напред


2
авг.
2021

На тържествено събитие, проведено на 29 юли, Ауто Италия представи официално новия официален сервиз на Ferrari у нас. Българската компания вече може да се похвали с още една марка под покрива си – Ferrari. От 31 март 2021 година Ауто Италия е официален сервиз и шоурум за сертифицирани автомобили (Pre-Owned), като местоположението е отново на адрес град София, бул. Христофор Колумб 43.

И макар че по обективни причини официалното откриване на Ferrari Service Sofia беше отложено, реално обектът функционира от няколко месеца. „От началото на май (…) записваме за три седмици напред“, разкрива Милен Христов, член на Съвета на директорите на „Авто Юнион“ АД. Стандартно машините от Маранело идват със 7-годишна гаранция и включен към покупната цена пакет за обслужване.

Общата площ с изградена сервизна част и шоурум, отделена за марката, възлиза над 500 кв. м. като инвестицията по стандарт се остойностява с 500 евро на кв. м. Ремонтът, започнат още през средата на 2020 година, продължава повече от първоначалното планирано време, поради създалата се COVID-19 ситуация и обявеното извънредно положение в България, но екипът на Ауто Италия успява бързо да планира наново всички ремонтни дейности и дилърството отваря врати по план на 31 март след успешно преминато одобрение от централата.

В Ауто Италия се предлагат сертифицирани употребявани автомобили Ferrari, но клиентите могат да направят и поръчка за чисто нов автомобил. Сервизната база разполага с капацитет на работа до три автомобила едновременно, включвайки две помещения с крикове и едно специално отделено за скоростни кутии и окачване. Предаването на автомобила към сервизен консултант става в ексклузивна атмосфера чрез директно влизане с колата в сервиза. За клиентите е подготвено стилно помещение с италиански привкус и прозрачно стъкло с гледка към един от криковете.

Още по темата