Застраховката „Гражданска отговорност“ ще поскъпне

0601
2016

В интервю за БНР експертът по застраховане и бивш заместник-председател на Комисията по финансов надзор Борислав Богоев каза, че задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ няма да поевтинее, след като промените в Кодекса по застраховането влязоха в сила.

“Възможността да се сключва онлайн я има, но всъщност запазването на стикера доведе до това, че ние нямаме в пълна степен сключване на тази застраховка онлайн. Отново имаме размяна на хартиени документи. Нещо повече, задължително в Кодекса за застраховането вече има разпоредба за застрахователните компании да издават стикера „Зелена карта“, което още повече затруднява застрахователните компании”, коментира експертът.

Той е на мнение, че сега при всички застрахователни брокери царял пълен хаос заради новите разпоредби, както и че при всички положения цената на застраховката нямало да бъде намалена. Според Богоев нямало смисъл от задължителното издаване на сертификат „Зелена карта“, тъй като почти всички издавани в страната застраховки ГО били предназначени за автомобили, движещи се на територията на България или в други държави от ЕС.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин