Градина на колела


11
окт.
2016

39096_rin_oasis_16_concept_2_bigДали швейцарецът Франк M. Риндеркнехт е мечтател или (както казва самият той) автомобилен визионер? Факт е, че от години той е автор на екстравагантни автомобилни концепции. Специално темата за автономната мобилност и бъдещето й занимават постоянно ума на Риндеркнехт. Най-новото му предложение ще бъде представено на изложението за компютри и електроника CES в Лас Вегас през януари 2017 г. Името му: Rinspeed Oasis.
Каква е идеята зад Oasis? Риндеркнехт разглежда малкия двуместен модел като противоположност на SUV-овете. Oasis има големи стъклени повърхности и покрити колела. Автомобилът може да обръща на място. Във вътрешното пространство има кресло и голям монитор – атмосферата е като във всекидневна. Предното стъкло служи за екран на Virtual и Augmented Reality. Освен това Rinspeed Oasis е първият автомобил със собствена градина: вътре под предното стъкло можете да си отглеждате цветя и репички например. Не се споменава, дали е необходимо да ги поливаме по време на пътуване.

Още по темата

Card image cap
Крашпремиера за новия NSX (ВИДЕО)

6
окт.
2016

Acura ли е това? Или Honda? Няма значение – лошото е, че един от първите NSX със специален номер на шасито е ударен. Инцидентът е станал в Тайван и като причина за него е посочено... насекомо!

Card image cap
Над 100 автомобила от 14 американски марки на второто Ride’n’Roll шоу

6
юни
2016

За пореден път сбирката на феновете на американски автомобили събра най-голям процент атрактивни коли

Card image cap

В последния брой:

Архив >