Готвят ограничение 30 км/ч за градовете и повече часове на шофьорските курсове


17
ян.
2019

Максимално разрешената скорост в градовете може да падне от 50 на 30 км/ч, ако бъдат приети новите правила за пътна безопасност, одобрени от правителството, става ясно от репортаж на „Нова телевизия“. В пакета от мерки влиза и по-ниско максимално темпо по първокласните пътища – 80 вместо досегашните 90 км/ч. Аргументът: според експертите всеки километър надолу намалявал жертвите с 4-5%.

На фона на предложенията е любопитен фактът, че никой не говори за намаляване на максимално разрешената скорост по магистралите, която е 140 км/ч. В болшинството западноевропейски страни тя е с 10-20 км/ч по-ниска, при все че там качеството на пътната настилка, маркировката и aвтопаркът създават значително по-големи предпоставки за безопасност. В пакета от промени влиза и дискутираното от много време увеличение на минималния брой часове за кормуване преди взимане на свидетелство за управление на МПС – от 31 на 50 часа. Целият пакет от мерки все още подлежи на обсъждане и евентуално поетапно въвеждане през 2019 и 2020.

Още по темата

Card image cap
Следващият Chevrolet Silverado: с вградено стъпало в задния капак

3
февр.
2017

8 години по-късно от автомобилния гигант признаха, че „стъпалото“, въведено от Ford преди 8 години, е добра идея

Card image cap
MX-5 стана „милионер“

28
апр.
2016

Преди броени дни в Хирошима беше произведена милионната бройка от хитовия роудстър МХ-5 – затова е време да му отдадем почит!

Card image cap
Octavia се доближава до Е-клас!

27
окт.
2016

Чешката компания прави фейслифт на хитовия си модел Octavia. Седанът и комбито получават нова предница и модернизирани инфотейнмънт системи

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: