Господарите на магистралата от 80-те години: Ferrari F40


19
юли
2018

По онова време моделът е утопия и същевременно обект на спекулации. А сега Ferrari F40 вече е на възраст над 3 десетилетия. Последното голямо творение на Енцо обаче ни най-малко не е загубило от своята притегателна сила.


Принципно при Ferrari мощността винаги е голяма и постоянно се увеличава. 3-литровият V8 агрегат на Ferrari F40 дава резултат от 500 к.с. в лабораторията. От завода обещават „само“ 478.


8-цилиндровият мотор се крие под всмукателните тръби и няколкото тръби на охлаждането Behr за двете турбини.


Нито директният му наследник F50, нито моделът Enzo ни впечатлиха през последните две десетилетия толкова, колкото пуристкия F40. Суперавтомобилът от края на 80-те години е ненадминато творение на изкуството.

Още по темата

Card image cap
Mazda MX-5: Достъпната кола мечта

19
окт.
2016

Той беше нов, аз бях на 31. Имах няколко автомобилни любови преди него, но при MX-5 знаех: това е. Малка, близка до кожата и изгодна. Колко е хубаво, че някои чувства никога няма да се променят

Card image cap
Hyundai i20 Coupé 1,0 Turbo GDI – спортист за всекидневието

5
юли
2016

Моделът с три врати е значително по-динамичен от големия си брат. И пръв получава новият 3-цилиндров турбодвигател с директно впръскване

Card image cap
Клубът на супербързите: Caparo T1

26
юли
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap

В последния брой:

Архив >