Господарите на магистралата от 80-те години: BMW 850i


18
юли
2018

Германия, 1989 година: с 850i BMW успява да уцели десетката на годината. Това е първият автомобил на света с така наречената технология Multiplex, тоест ранна форма на дигитален пренос на данни.


Интегралната задна ос с пет носача превръща 1,8-тонния автомобил в толкова бърза машина, която може да бъде сравнена само с нападател по време на дрибъл. А системата „автоматичен контрол на стабилността и сцеплението ASC+T“ (серийна при версиите с механични скорости, а при версията с автоматична трансмисия опционална като екстра) е нещо като предхождаща ESP.


Черен като някогашните футболни обувки – такъв е кокпитът на Серия 8. Не на всички тестващи по онова време се харесва фактът, че оборотомерът и скоростомерът преливат един в друг.


След завъртане на ключа на запалването, първоначално се чува само леко жужене от стартера, докато бензиновата помпа осигури гориво за впръсквателната уредба. Когато сместа в дванадесетте цилиндъра експлодира, се появява звук, който кара всичко у вас да настръхне – също както при радостта от гол на стадиона.

Още по темата

Card image cap
Мощен, буен и подходящ за състезателната писта

14
сеп.
2016

Audi вече предлага TT RS и като Roadster. Също като купето и кабриолетът се задвижва от 5-цилиндров турбомотор с 400 к.с. Първите ни впечатления!

Card image cap
С Шуми младши в Монако

23
май
2017

Пътуваме с Мик Шумахер в стар Mercedes Simplex по улиците на Монако.

Card image cap
VW I.D. R Pikes Peak

20
апр.
2018

Card image cap
Вторият живот на Jaguar E-Type № 15

8
апр.
2016

Един Jaguar E-Type с историческа стойност от 1961 година си струва да бъде реставриран напълно. След близо 3000 часа работа тази находка в плевнята се превърна в Super E-Type

Card image cap

В последния брой:

Архив >