Господарите на магистралата от 80-те години: BMW 850i


18
юли
2018

Германия, 1989 година: с 850i BMW успява да уцели десетката на годината. Това е първият автомобил на света с така наречената технология Multiplex, тоест ранна форма на дигитален пренос на данни.


Интегралната задна ос с пет носача превръща 1,8-тонния автомобил в толкова бърза машина, която може да бъде сравнена само с нападател по време на дрибъл. А системата „автоматичен контрол на стабилността и сцеплението ASC+T“ (серийна при версиите с механични скорости, а при версията с автоматична трансмисия опционална като екстра) е нещо като предхождаща ESP.


Черен като някогашните футболни обувки – такъв е кокпитът на Серия 8. Не на всички тестващи по онова време се харесва фактът, че оборотомерът и скоростомерът преливат един в друг.


След завъртане на ключа на запалването, първоначално се чува само леко жужене от стартера, докато бензиновата помпа осигури гориво за впръсквателната уредба. Когато сместа в дванадесетте цилиндъра експлодира, се появява звук, който кара всичко у вас да настръхне – също както при радостта от гол на стадиона.

Още по темата

Card image cap
Шест Saab-a в един

26
юни
2017

Пер Екстрьом е построил уникално купе от различни модели

Card image cap
Това Ferrari е електрическо!

16
ян.
2018

Да караш Ferrari с електрическа тяга! Купувач си търси уникално Ferrari 308 GTS с електрическо задвижване. Този модел има дива история.

Card image cap

В последния брой:

Архив >