Господарите на магистралата от 80-те години: Porsche 959 Sport


14
юли
2018

Това червено Porsche 959 Sport, днес музеен експонат, е служил като автомобил за експерименти на някогашния шеф на техническия отдел на Porsche Хелмут Бот. С тунингования си мотор с 525 к.с. автомобилът е вдигал максимална скорост от над 330 км/ч.


Посредством отвора в задния калник се осигурява въздух за интеркуулера, а „ноздрите“ в предницата и задницата подпомагат системата за охлаждане на маслото и турбината.  Магнезиевите джанти образуват заедно с гумите обща въздушна камера.


Кавлареният заден спойлер изглежда така, сякаш е част от задните калници . Неговата функция: при високо темпо той осигурява необходимото сцепление. И добре, че е така: при скорост от 317 км/ч повечето самолети се вдигат във въздуха.


2,9-литровият боксерен двигател се използва при всички 959, като независимо от цвета на каросерията, той е разположен в златиста клетка. От 4000 оборота той създава друга представа за пространствено-времевия континуум. С така нареченото регистърно пълнене Porsche решава конфликта между ранна реакция и максимална мощност.

 

Още по темата

Card image cap
Бусове VW Т2 на Екватора

25
ян.
2016

Той идва от джунглите на Африка, а неговата страст е VW Bus: Фред от Уганда живее за тези автомобили. И е открил професията мечта. Вози туристи из природата с бусове Т2

Card image cap
Продаден бе VW Bus – в комплект с уникална каравана

15
мар.
2016

Този сякаш излязъл от приказките „комплект“ за къмпинг от 60-те години намери новия си собственик при търг на RM Sotheby's. Но се е наложило да бръкне дълбоко в джоба си

Card image cap
Клубът на супербързите: Kepler Motion

25
юли
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap
Шест Saab-a в един

26
юни
2017

Пер Екстрьом е построил уникално купе от различни модели

Card image cap

В последния брой:

Архив >