Господарите на магистралата от 80-те години: Porsche 959 Sport


14
юли
2018

Това червено Porsche 959 Sport, днес музеен експонат, е служил като автомобил за експерименти на някогашния шеф на техническия отдел на Porsche Хелмут Бот. С тунингования си мотор с 525 к.с. автомобилът е вдигал максимална скорост от над 330 км/ч.


Посредством отвора в задния калник се осигурява въздух за интеркуулера, а „ноздрите“ в предницата и задницата подпомагат системата за охлаждане на маслото и турбината.  Магнезиевите джанти образуват заедно с гумите обща въздушна камера.


Кавлареният заден спойлер изглежда така, сякаш е част от задните калници . Неговата функция: при високо темпо той осигурява необходимото сцепление. И добре, че е така: при скорост от 317 км/ч повечето самолети се вдигат във въздуха.


2,9-литровият боксерен двигател се използва при всички 959, като независимо от цвета на каросерията, той е разположен в златиста клетка. От 4000 оборота той създава друга представа за пространствено-времевия континуум. С така нареченото регистърно пълнене Porsche решава конфликта между ранна реакция и максимална мощност.

 

Още по темата

Card image cap
50 години Italdesign: Giugiaro Brivido

16
апр.
2018

Преглед на най-известните модели на Giugiaro

Card image cap
911 като излязло от ада

30
мар.
2016

Специалистите по фолиране на автомобили от Wrap Zone са поработили върху едно Porsche 911 GT3 RS. „Дрехите“ на Martini са покрити с голяма доза патина

Card image cap
Цяло състояние за Ford Capri

11
мар.
2016

При търг във Великобритания бе продадено това Ford Capri от 1987 година. За огромна сума благодарение на оригиналното състояние!

Card image cap

В последния брой:

Архив >