Горивна клетка за BMW X5


13
сеп.
2019

BMW показа във Франкфурт концепция на бъдещ автомобил със задвижване на горивна клетка на базата на X5. Това не е първият опит на хората от Мюнхен с този вид гориво.

На IAA хората от Мюнхен показаха „BMW i Hydrogen Next“ – поглед върху бъдещия автомобил с горивна клетка. Студията ще бъде произведена през 2022 г. в малка серия, а ако търсенето е голямо, през 2025 г. ще се появят още модели в по-големи серии.

Водородът отдавна е тема за BMW

Техниката на задвижване с горивна клетка на студията и по-късната малка серия са плод на сътрудничество между BMW и Toyota. От 2013 г. двата автомобилни производителя си сътрудничат, а от лятото на 2015 г. BMW тества на базата на флотата си от Серия 5 GT всекидневната пригодност на разработеното съвместно задвижване. При това BMW от години работи по задвижване с горивна клетка, През 2002 бяха произведени 100 бройки от BMW Hydrogen 7 на базата на E66 Серия 7, но те не достигнаха до продажба.

Още по темата

Card image cap
Квазимодо на колела

11
ян.
2016

Hustler Rough Road Style е един от трите прототипа, които Suzuki ще представи на автосалона в Токио

Card image cap
Infiniti Sport Inspiration: предвестникът на QX50?

24
апр.
2016

На автосалона в Пекин Infiniti представя концептуален SUV. Агресивно оформеният QX Sport Inspiration вероятно представя визия, близка до тази на нов сериен модел

Card image cap

В последния брой:

Архив >