Големи модели за семействата: Peugeot 5008

2905
2024

Перфектното семейно щастие: с цялата челяд на борда в голям SUV. Ще ви представим пет употребявани големи модела

Семейните автомобили отдавна не се наричат Chrysler Voyager, Kia Carnival или VW Sharan. Макар вановете да са непобедими по отношение на оползотворяване на пространството и гъвкавостта, междувременно те не са на мода. Бяха изместени от големите SUV-ове, които комбинират имидж и стил с практичност и място.

Нашите пет кандидата се предлагат и с трети ред седалки – хубаво е да се знае, ако ви потрябват. Феновете на приключенията също ще останат доволни: двойното задвижване също е част от оборудването им. Най-важните предимства на тези семейни SUV-ове: всички те са с комфортна настройка, гъвкави са и са сравнително икономични с дизелови двигатели. Вижте нашите кандидати!

Peugeot 5008

Период на производство: от 2017 г.
мощност: 90 до 150 к.с.
цена: от 22 000 лв.

В отбора на големите Peugeot 5008 е по-скоро сред малките, тъй като с дължината си от малко над 4,70 метра е по-сдържан. Благодарение на височината на седене от 68 см моделът е на нивото на X-Trail и Kodiaq, единствено Discovery (83 cм) надминава всички. Въпреки скромните си размери Peugeot убеждава с комфорт: както удобните седалки, така и по-скоро меко настроеното окачване подхождат на спокойния характер на 5008, който с притежаващия 150 к.с. 2,0-литров HDi агрегат е достатъчно моторизиран.

Тъй като не се предлага двойно задвижване, теглото остава в рамките на приличното – 1,7 тона. Разходи от порядъка на 6 л/100 км са съвсем приемливи, а с полезния си товар от 500 килограма 5008 няма да се изложи и като натоварен догоре по време на отпуската. Хубаво е да се знае, че освен това багажникът предлага много място (780 до 1940 литра). Единствено при прикачения товар (максимум 1,8 тона),  5008 изостава от конкурентите си.

Слаби места: 3-цилиндровите двигатели изпитват затруднения, освен това ангренажният ремък на 1.2 Puretech работи в маслена баня. Ако се използва неправилно масло, ремъкът се поврежда. Тогава има опасност от повреда на двигателя заради запушена маслена помпа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин