Големи модели за семействата: Land Rover Discovery

2605
2024

Перфектното семейно щастие: с цялата челяд на борда в голям SUV. Ще ви представим пет употребявани големи модела

Семeйните автомобили отдавна не се наричат Chrysler Voyager, Kia Carnival или VW Sharan. Макар вановете да са непобедими по отношение на оползотворяване на пространството и гъвкавостта, междувременно те не са на мода. Бяха изместени от големите SUV-ове, които комбинират имидж и стил с практичност и място.

Нашите пет кандидата се предлагат и с трети ред седалки – хубаво е да се знае, ако ви потрябват. Феновете на приключенията също ще останат доволни: двойното задвижване също е част от оборудването им. Най-важните предимства на тези семейни SUV-ове: всички те са с комфортна настройка, гъвкави са и са сравнително икономични с дизелови двигатели. Вижте нашите кандидати!

Land Rover Discovery

Период на производство: от 2017 г.
мощност: 180 до 306 к.с.
цени: от 50 000 лв.

Discovery номер 5 е на пазара от 2017 г. и продължава по уверен начин традицията на Land Rover с доказани средства: въздушно окачване, двойно задвижване,8-степенна автоматична трансмисия, висока и представителна позиция на седене и офроуд-умения. Големият „британец” все пак ни изненадва с 4-цилиндровите си бензинови и дизелови двигатели.

Все пак Discovery не тежи по-малко от 2,3 тона. Въпреки това 4-цилиндровият дизелов агрегат с 240 к.с. оставя впечатление за увереност и харчи около 8 л/100 км. Широчината на вътрешното пространство позволява монтиране на три детски столчета, също така могат да се намерят и модели с трети ред седалки.

Слаби места: за сменения от редови 6-цилиндров агрегат V6-дизелов мотор има съобщения за повреди на двигателя. Електрониката на инфотейнмънт системата също не винаги работи надеждно. Преди покупка непременно проверете, как работи въздушното окачване и дали няма течове от задвижването.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин