Големи модели за семействата: Hyundai Santa Fe

2705
2024

Перфектното семейно щастие: с цялата челяд на борда в голям SUV. Ще ви представим пет употребявани големи модела

Семейните автомобили отдавна не се наричат Chrysler Voyager, Kia Carnival или VW Sharan. Макар вановете да са непобедими по отношение на оползотворяване на пространството и гъвкавостта, междувременно те не са на мода. Бяха изместени от големите SUV-ове, които комбинират имидж и стил с практичност и място.

Нашите пет кандидата се предлагат и с трети ред седалки – хубаво е да се знае, ако ви потрябват. Феновете на приключенията също ще останат доволни: двойното задвижване също е част от оборудването им. Най-важните предимства на тези семейни SUV-ове: всички те са с комфортна настройка, гъвкави са и са сравнително икономични с дизелови двигатели. Вижте нашите кандидати!

Hyundai Santa Fe (DM)

Период на производство: от 2012 до 2018 г.
мощност: 150 до 200 к.с.
цени: от 30 000 лв.

Santa Fe играе в собствена лига: Hyundai са комбинирали внушителен външен вид на дългия 4,77 метра SUV с богато оборудване. Водачът усеща автомобила уверено и като едно цяло, макар и прикаченият товар от 2 тона да не е много голям. Успешна е комбинацията от дизеловия мотор 2.2 CRDi с 200 к.с. и 6-степенната автоматична трансмисия.

В този клас има и по-ефективни задвижвания, но комбинацията от двойно задвижване, мощен дизелов агрегат и фина автоматична предавателна кутия с хидротрансформатор си има своя чар. Същото важи и за хитроумните решения като 230-волтов контакт отзад, регулираща се по дължина и по наклон задна седалка, USB-букси в задните седалки. През 2018 г. имаше голям фейслифт, обявен от  Hyundai като смяна на поколенията: значително по-модерната инфотейнмънт-система и новите асистенти са предимствата, но не и старата платформа.

Слаби места: проблемни обтегачи тип банани на ангренажната верига, не особено добра защита срещу корозия и теч от турбините – тези неща осигуриха на Sante Fe (2.2 CRDi) оценка 5 в продължителния тест на AUTO BILD. Притежателите на версията с двойно задвижване се оплакват от дефектна разпределителна кутия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин