AUTO BILD България / Големият SUV на VW за Северна Америка

Големият SUV на VW за Северна Америка

VW ще пусне 7-местен SUV на щатския пазар. Досега всички очакваха името на новия модел да бъде CrossBlue, но има голяма вероятност той да бъде наречен Atlas


27
окт.
2016

VW ще лансира 7-местен SUV на пазара в САЩ. Досега в медийното пространство се тиражираше информацията, че името на новия модел ще бъде CrossBlue, но сега стана ясно, че машината ще се казва Atlas. Така поне твърдят колегите от autonews.com. Преди официалната премиера VW показва малко от новия гигант в кратко видео:

Не само името обаче е разкрито – на китайския сайт autohome.com.cn се появиха снимки, на които SUV-ът се вижда без маскировка. Бъдещият модел на MQB-платформата ще се прави от края на 2016 г. в американския завод на марката в Чатануга. Пускането на пазара ще бъде от пролетта на следващата година, а цената вероятно ще бъде по-ниска от тази на Touareg. Първоначално новият модел ще бъде предлаган само в САЩ, по-късно – в Китай. Засега планове за Европа няма. Визуално Atlas ще бъде близък до представения през 2013 г. в Детройт CrossBlue Concept.

Както и при прототипа, вероятно и в серийния модел интериорът ще бъде близък до този на Golf Sportsvan. Под капака ще работи 3,6-литров бензинов V6 с 280 к.с. и максимален въртящ момент 350 к.с. Има вероятност да бъде пуснат и 2-литров TSI – а за дизел не се говори с оглед на дизеловия скандал. Германците планират и хибридна модификация GTE – със системна мощност 360 к.с.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин