Глоба от 535 милиона евро за Porsche


7
май
2019

Дойде ред и на Porsche: производителят на спортни коли трябва да плати 535 милиона евро във връзка с дизеловия скандал.

Дъщерната фирма на Volkswagen  Porsche също трябва да плати висока сума във връзка с дизеловия скандал. Прокуратурата в Щутгарт е наложила глоба на производителя на спортни коли в размер на 535 милиона евро. Причината: нарушаване на задълженията за надзор в отдела за разработка по отношение на вредните емисии на автомобилите в периода от 2009 г.

Volkswagen вече обяви отчисления в отчета за тримесечието в размер на 1 милиард евро, като близо 600 милиона не бяха конкретизирани. Останалата част от сумата бе за марката Volkswagen. Според прокуратурата става дума за V6- и V8-двигателите на Audi, използвани в дизеловите модели на Porsche. От Porsche не са обжалвали, с което решението за глобата влиза в сила.

Още по темата

Card image cap
Ще догони ли Tesla традиционните играчи?

7
апр.
2018

Tesla празнува, защото произвежда 2000 Model 3 на седмица, но специалистите отбелязват, че процесът е изключително неефикасен.

Card image cap
Видео от смъртоносния инцидент с автономен автомобил

22
мар.
2018

Смъртният случай с автономно Volvo на Uber в САЩ ни кара да си задаваме още въпроси. Местната полиция разпространи видео, на което е „запечатан“ инцидентът

Card image cap
Голямото шоу с американски автомобили – отново в Банкя

5
май
2016

На 4-ти юни Националният хиподрум в Банкя ще бъде домакин на Ride'N'Roll American Heritage in Bulgaria

Card image cap
Шотландското Porsche

11
дек.
2015

Британският конкурент на Cayman: новият Lotus Exige Sport 350 ще ускорява до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. И впечатлява с визуални акценти в интериора!

Card image cap

В последния брой:

Архив >