/ Глобална строителна компания си поръча 1000 електрически камиона Volvo

Глобална строителна компания си поръча 1000 електрически камиона Volvo

Volvo Trucks подписа писмо за намерение да достави 1000 електрически камиона до 2030 година на Holcim, един от най-големите доставчици на решения за строителството в световен мащаб. Сделката е най-голямата поръчка към момента за електрически камиони Volvo, а първите 130 товарни автомобила ще бъдат доставени през тази и следващата година.

Holcim е световен доставчик на решения за строителството с централа в Швейцария. Сега компанията и нейните поддоставчици заедно с Volvo Trucks се споразумяха за поетапно въвеждане в експлоатация на 1000 електрически камиона Volvo в мрежата на Holcim в Европа до 2030 година.

Първите 130 тежкотоварни електрически камиона Volvo FH и Volvo FM ще бъдат доставени към различни пазари, които включиват и Франция, Германия, Швейцария и Великобритания, през четвъртото тримесечие на тази и през следващата година.

Споразумението е в резултат на широкообхватното дългосрочно партньорство между Holcim и Volvo Group.

“Дългосрочното сътрудничество и силната ни ангажираност да направим истинска промяна са от основно значение за реалното съществено намаляване на емисиите CO2. Много съм горд от развитието на партньорството ни с Holcim, както и от резултатие, които постигаме заедно,” казва Мартин Лундстед, Президент и главен изпълнителен директор на Volvo Group.

Със замяната на 1,000 съществуващи дизелови камиона Volvo FH с електрически Volvo FH Electric, използвайки зелена енергия по типични маршрути, емисиите CO2 могат да бъдат намалени с до 50 000 тона годишно.

И двете компании са ангажирани към инициативата за научно-обосновани цели, която стимулира амбициозни климатични цели в частния сектор, като също така са съоснователи и членове на First Movers Coalition (FMC).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин