Главният инженер на Toyota Camry: новият модел е разработен от нулата


10
май
2019

Масато Кацумата, главен инженер на новия Toyota Camry, разкрива някои от най-важните факти при създаването на последната генерация на модела:

„Camry е много важен модел за Toyota в световен мащаб.
От лансирането на първото поколение през 1982 г. са
продадени повече от 19 млн. единици. В допълнение към предимствата на Toyota по отношение на QDR (качество, издръжливост и надеждност), ниският разход на гориво и динамичното пътно поведение винаги са били неизменни характеристики на Camry. Да не говорим за водещите в класа
тишина и комфорт по време на движение.

Въпреки това, пазарът продължава да се развива и, за да може Camry да запази своята привлекателност за клиентите по целия свят, не можем да се задоволим само с успехите от миналото. Трябва да продължим да се изправяме пред предизвикателствата и да създадем привлекателен автомобил за следваща ера. Затова, за разлика от моделните промени до момента, това осмо поколение Camry е разработено от нулата.

В основата на концепцията при разработката е „безпрецедентна промяна“, при която „поведението“ и „интелигентността“ са застъпени в максимална степен, за да бъде създаден седан, който осигурява по-високо ниво на обвързаност и благополучие.

Поведението засяга фундаменталните характеристики на автомобила като динамика при шофиране, простор и разход на гориво. Интелигентността се отнася до иновациите инаходчивостта, които осигуряват удобната и удовлетворяваща употреба на автомобила.

Разработката на новия Camry следва философията на Toyota New Global Architecture (TNGA). Тя цели създаването на „винаги по-добри
автомобили“, като се използват силните страни на Toyota в
„кайзен“ (непрекъснато усъвършенстване) и иновациите. Изцяло новите TNGA платформа и купе дават повече свобода при
оформянето на дизайна с дълго междуосие и широка стойка, които
се отразяват в стилен и спортен дизайн. В допълнение, подът и точката на бедрото също са разположени по-ниско, което прави възможно създаването на привличащ погледите емоционален силует и се постига оптимална позиция на управление.

Новият 2,5-литров двигател Hybrid Dynamic Force предлага впечатляващо нисък разход на гориво и осигурява динамика на шофиране, която следва намеренията на водача. С помощта на TNGA ние поставяме нов стандарт за нашите автомобили.

Убеден съм, че след като видите, почувствате и покарате новия Camry, със сигурност ще разберете колко различен е новият модел. И защото съм убеден, че това ще донесе усмивки в знак на удовлетворение на всички свои бъдещи собственици.“

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >