Главният дизайнер на Peugeot отива в Renault

3007
2020

Groupe Renault обявява присъединяването на Жил Видал към дизайн отдела на компанията от ноември 2020. Той ще докладва на Лоранс ван ден Акер, старши вицепрезидент Корпоративен дизайн и член на Изпълнителния комитет на Groupe Renault.

Лоранс ван ден Акер заяви: „Щастливи сме да приветстваме Жил Видал в нашия екип. Жил има задълбочени познания в създаването на силни и атрактивни дизайнерски брандове. Широко признатият му опит, чувството му за иновации и страстта към дизайна ще бъдат големи предимства за Groupe Renault. Жил е вдъхновение за мнозина и с нетърпение очаквам да работя с него и да посрещнем заедно предизвикателствата на бъдещата мобилност.

Жил Видал, 48, е дизайн директор на марката Peugeot от 2010 г. Под негово ръководство марката обновява стилистичната си идентичност, с превъзходно позициониране, въплътено в автомобили като 3008 и 508. В рамките на PSA Group, той също отговаря за разработките в областта на потребителското изживяване (UX) и потребителския интерфейс (UI), както и за създаването на агенцията Peugeot Design Lab.Жил Видал е прекарал цялата си кариера в PSA Group. Започва през 1996 г. в Citroën, занимавайки се с екстериорен и интериорен дизайн, преди да стане мениджър на Citroën C4 и C4 Picasso. В последствие му е поверено производството на концептуални автомобили Citroën и отговорността за усъвършенствания дизайн, преди да се присъедини към марката Peugeot през 2009 година.Жил Видал е възпитаник на Art Center College of Design във Веве, Швейцария.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин