Гигант за електрическата мобилност в топ 10 на компаниите, променящи света


24
авг.
2018

Признавайки революционното лидерство на АББ в електрическата мобилност, списание Fortune избра АББ като номер 8 в своя списък „Промени света” – глобална класация на компании, чиято новаторска работа оказва значително положително социално въздействие в цял свят.

„В АББ вярваме, че е възможно да задвижваме света, без да консумираме Земята. Днес нашите иновативни технологии помагат да придвижим транспорта от зависим от изкопаеми горива, допринасящи в най-голям размер за климатичните промени, към електрически автомобили, влакове и морски плавателни съдове, които намаляват значително емисиите на парникови газове и са предпоставка за едно по-устойчиво енергийно бъдеще. През следващата година АББ очаква да подпомогне различни райони по света да спестят още 15 000 тона въглеродни емисии. Това е еквивалентът на премахването на близо 6 000 леки автомобила от пътищата.“

АББ се гордее, че променя света, благодарение на своите зарядни станции за електромобили, които поставят рекорди и с други иновативни решения, като микромрежите, транспорта и интегрирането на възобновяеми енергийни източници в местните енергийни мрежи, включително и нашето спонсорство на сериите моторни спортове от шампионата ABB FIA Formula E Championship и още много.

АББ разполага с най-голям брой високоскоростни зарядни станции за електромобили по пътищата – над 7 000 бързи зарядни системи, монтирани по цял свят. Тези зарядни станции общо са спестили почти 2 милиона галона гориво и 20 000 тона въглерод. Всеки път, когато шофьор на електромобил зарежда напълно своето електрическо превозно средство на зарядна станция на АББ, той предотвратява вредното въздействие на приблизително 50 кг въглерод върху околната среда.

АББ предоставя своите иновативни зарядни станции Terra HP на Electrify America като част от най-големия проект за изграждане на инфраструктура за електромобили в историята на САЩ. Зарядните устройства на АББ ще бъдат монтирани на стотици места в и около 17 големи градски зони и по автомагистралите на страната. Зарядното устройство HP може да презареди едно електрическо превозно средство за същото време, което отнема и спирането за зареждане на обикновена бензиностанция.

Наскоро АББ дари 30 бързи зарядни станции на Цюрих, за да подпомогне усилията на швейцарския град по пътя му към устойчива и природосъобразна мобилност.

Революционната автобусна система TOSA на АББ – която вече се използва в Европа – може да зареди един автобус само за 20 секунди, докато пътниците слизат и се качват.

В допълнение към сухоземните превозни средства, морският бизнес на АББ прави морския транспорт далеч по-устойчив чрез интелигентни енергийни и задвижващи системи, които насочват корабите по най-преките маршрути, като по този начин значително намаляват потреблението на гориво и въглеродните емисии.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин