Германски Youtuber превърна истински Golf в количка с дистанционно управление (ВИДЕО)

2911
2022

Много деца (а и не само) със сигурност ще открият умалено моделче на автомобил с дистанционно управление под коледната елха тази година. Но не и Томас Велнер. Просто защото неговият модел е в мащаб 1:1. Не, не се шегуваме –германският Youtuber е превърнал истински Golf 5 Variant в „количка“ с дистанционно управление!

В своя канал Tomary 24-годишният мъж, който между другото никога не е притежавал играчка с дистанционно управление като дете – е известен със своите клипове, в които демонстрира как се правят моторни обувки или как се поставя на покрива на кола ветрогенератор, който генерира енергия при спиране. А сега поредният номер в програмата му е „операцията“ с Golf-a.

Кръгла разпробита дъска е закрепена за волана със свински опашки.

Ето как преминaва трансформацията: първо Велнер се заема с кормилната уредба. Първият й елемент е разпробита кръгла дъска, закрепена към волана със свински опашки! В средата на дъската има шайба, свързана посредством ремък към електрически мотор.

Следващите модификации са по педалите на газта и спирачките (Golf-ът на Велнер е с автоматична трансмисия). За да може да ги задейства, той поставя с болтове два електродвигателя на дъска в пространството за краката на шофьора, като всеки от педалите бива задействан посредством метален щифт. Самата дъска е застопорена с наковалня, за да не се мести.

Наковалня е използвана като тежест към техниката за дистанционно управление.

За закрепване на електрониката се използват части от 3D-принтера. Дистанционното управление идва от модел на самолет играчка, чиито функции могат да се настройват в зависимост от индивидуалните предпочитания.

Когато всичко заработва, Велнер набира смелост и закарва своя Golf на пистата Залцбургринг, дълга цели четири километра. След първоначалните проблеми – спирачната сила се оказва недостатъчна, за да предотврати нежелано потегляне на комбито, шофирането на Volkswagen-а по пистата с контрол от разстояние се получава.

Дистанционното управление е от моделче на самолет.

Е, не много лесно, тъй като Golf-ът реагира малко мудно при команди за смяна на посоката и от време на време излиза в тревата до пистата, но не катастрофира!

Преди години истински RC автомобили се появиха и в епизод на Top Gear – триото британски водещи ги управляваше и блъскаше по кално трасе.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин