Германия въвежда ограничение на скоростта по магистралите?


21
ян.
2019

Ограничениe на скоростта по магистралите до 130 км/ч, по-високи данъци за дизела и квота за електромобили: тези и други мерки, насочени към шофьорите с идеята за борба с климатични промени, е внесла специална комисия към германското правителство по задание на транспортния министър. Все още става въпрос само за предложение, което по никакъв начин не задава финални норми. Идеята е това да бъде само „първи ориентир“ как транспортът би могъл да се справи със зададените цели за намаляване на въглеродния диоксид (СО2) до 2030 г. Тепърва ще бъдат обсъждани и други мерки.

Сред предложенията са увеличения на данъците за горивата, въвеждане на определена квота за електромобили или Plug-in хибриди в моделното портфолио на автомобилните производители, правителствени премии за покупката на електромобили, вдигане на таксите за паркиране, както и стимулиране на велосипедния транспорт, на придвижването пеша и с градски транспорт.

Още по темата

Card image cap
Новото BMW Серия 5 скоро ще е на пазара

9
сеп.
2016

През пролетта на 2017 година BMW ще пусне на пазара новото Серия 5. Видео ни позволява да видим някои детайли на лимузината от висок клас

Card image cap
Всичко за новата Skoda Kodiaq

3
сеп.
2016

Първият голям SUV на Skoda се казва Kodiaq. Вижте цялата информация за двигателите, предлаганото място, оборудването за сигурност и цената.

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: