Германия въвежда ограничение на скоростта по магистралите?


21
ян.
2019

Ограничениe на скоростта по магистралите до 130 км/ч, по-високи данъци за дизела и квота за електромобили: тези и други мерки, насочени към шофьорите с идеята за борба с климатични промени, е внесла специална комисия към германското правителство по задание на транспортния министър. Все още става въпрос само за предложение, което по никакъв начин не задава финални норми. Идеята е това да бъде само „първи ориентир“ как транспортът би могъл да се справи със зададените цели за намаляване на въглеродния диоксид (СО2) до 2030 г. Тепърва ще бъдат обсъждани и други мерки.

Сред предложенията са увеличения на данъците за горивата, въвеждане на определена квота за електромобили или Plug-in хибриди в моделното портфолио на автомобилните производители, правителствени премии за покупката на електромобили, вдигане на таксите за паркиране, както и стимулиране на велосипедния транспорт, на придвижването пеша и с градски транспорт.

Още по темата

Card image cap
Електрическото Renault Zoe на „Колите 3“

19
юни
2017

Иновативна детска площадка ZOE ще радва всички деца пред кино Cinema City в Paradise Center от 16 юни. Снимка с Макуин и Renault ZOE може да ви донесе два билета за прожекция на „Колите 3“.

Card image cap
500-тото LaFerrari ще бъде продадено на търг

2
дек.
2016

Ferrari ще продаде на търг 500-ия екземпляр на лимитираното LaFerrari. Сумата от продажбата на суперспортиста ще бъде дадена на пострадалите от земетресенията в Италия

Card image cap
Porsche пуска дълга версия на Panamera

10
ное.
2016

С по-добро оборудване и удължено междуосие Porsche Panamera Executive се превръща в шофьорска лимузина

Card image cap
Valeo проектира евтин електромобил

19
ян.
2018

Германският доставчик на автомобилната индустрия Valeo представи микроавтомобил с електрическо задвижване. Основните данни: автономен пробег 100 км, максимална скорост 100 км/ч, цена: 15 000 лв.

Card image cap
Siemens прави електрическа магистрала за хибридни камиони в Германия

14
авг.
2017

• Първи тест за концепцията eHighway във Федералната република

Card image cap

В последния брой:

Архив >