Германия остава вярна на дизела

2910
2019

86 процента от флотилиите със служебни автомобили в Германия са съставени от дизели. Това сочи „Дизеловият барометър на DAT” за октомври, като маркира повишение с 1 процент спрямо същия период за миналата година. Към момента 8% от дизеловите служебни коли отговарят на нормата за вредни емисии Евро 5. Година по-рано техният дял беше 17%.

На въпроса „Подобрили ли са се условията за покупка на дизелови автомобили през последните 6 месеца?“ 12% от запитаните отговарят положително. Според 68% обаче условията са останали без промяна, а за 17% дори са се влошили. 88% от мениджърите на флотилии не смятат да редуцират поръчките на дизели. Това е с 1% повече спрямо 2018. 76% от служителите на фирми, които сами могат да избират автомобила си, потвърждават, че и в бъдеще ще карат дизели – а това е ръст с цели 13 процента спрямо септември 2018.

С 10 процента до 59 е нараснал делът на флийт мениджърите, които в средносрочен план смятат да въведат в своите флотилии машини с алтернативно задвижване. През април такива планове имаха по-малко от половината ръководители. Когато става въпрос за покупка на електромобили, обикновено най-честата причина е намаляване на общите емисии въглероден диоксид на цялата флотилия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин