Германия остава вярна на дизела


29
окт.
2019

86 процента от флотилиите със служебни автомобили в Германия са съставени от дизели. Това сочи „Дизеловият барометър на DAT” за октомври, като маркира повишение с 1 процент спрямо същия период за миналата година. Към момента 8% от дизеловите служебни коли отговарят на нормата за вредни емисии Евро 5. Година по-рано техният дял беше 17%.

На въпроса „Подобрили ли са се условията за покупка на дизелови автомобили през последните 6 месеца?“ 12% от запитаните отговарят положително. Според 68% обаче условията са останали без промяна, а за 17% дори са се влошили. 88% от мениджърите на флотилии не смятат да редуцират поръчките на дизели. Това е с 1% повече спрямо 2018. 76% от служителите на фирми, които сами могат да избират автомобила си, потвърждават, че и в бъдеще ще карат дизели – а това е ръст с цели 13 процента спрямо септември 2018.

С 10 процента до 59 е нараснал делът на флийт мениджърите, които в средносрочен план смятат да въведат в своите флотилии машини с алтернативно задвижване. През април такива планове имаха по-малко от половината ръководители. Когато става въпрос за покупка на електромобили, обикновено най-честата причина е намаляване на общите емисии въглероден диоксид на цялата флотилия.

Още по темата

Card image cap
Доставчик на автомобилната индустрия открива 2500 работни места в Плевен

15
окт.
2017

В съоръжението ще бъдат инвестирани между мeждy 30 и 48 милиoнa eвpo

Card image cap
Завръщането на купето на Maybach

11
авг.
2016

Дали ще има нова версия на Exelero? Mercedes-Maybach oповести, че ще покаже на конкурса в Пебъл Бийч луксозно купе, дълго почти 6 м

Card image cap
Новият Mercedes-AMG G 63 настъпва с 585 „коня“

13
февр.
2018

Новото поколение на G-клас беше представено съвсем скоро, а от AMG вече са готови със своята версия на офроудъра. Развиващият 585 к.с. G 63 идва на пазара с нов двигател и освежен дизайн

Card image cap

В последния брой:

Архив >