/ Генератори на горивна клетка за зареждане състезателни електромобили

Генератори на горивна клетка за зареждане състезателни електромобили

Extreme E, революционната нова състезателна серия за офроуд състезания с електрически SUV, започва първото в света сътрудничество с AFC Energy, с новаторската си технология за водородни горивни клетки, която ще позволи зареждането на състезателнaта флотилия с генериране на нулеви вредни емисии.

Extreme E е първият организатор на събития, който използва генератори на водородни горивни клетки за зареждане и решението подкрепя целта на Extreme E да бъде устойчива и да остави минимален отпечатък върху средата, в която се провеждат състезанията. Това иновативно решение от AFC Energy предлага напълно устойчив процес за генериране на енергия. Системата използва вода и слънце за генериране на водородна енергия, която след това ще бъде използване за зареждане на всички електрически състезателни машини.

Този процес не само ще отделя нулеви парникови емисии, но и единственият отпадъчен продукт от него ще бъде водата, която ще се използва другаде на място.

Алехандро Агаг, основател и главен изпълнителен директор на Extreme E, споделя: „Това сътрудничество с AFC Energy променя играта не само за Extreme E, но и за по-широката индустрия за спорт и събития, която също би могла да спечели много от използването на тази иновативна, технология за зареждане при нулеви емисии.

„AFC Energy е водещият доставчик на системи за алкални горивни клетки за генериране на екологична енергия. Компанията е разработила широк спектър от технологии, за да позволи устойчиво генериране на електроенергия извън мрежата, която е лесна за пренасяне, предлага висока ефективност и отделя вода, която можем да използваме другаде, като единствен отпадъчен продукт.

„Във всичко, което правим около този шампионат, ние сме фокусирани върху устойчивото развитие и запазването на околната среда, като същевременно сме иновативни. Фантастично е, че Extreme E е водещ в автомобилния спорт, когато става въпрос за устойчиви решения като това. Моторните спортове често се свързват с големи вреди върху околната среда заради инфраструктура за събития, но ние се опитваме да променим това и благодарение на сътрудничеството с AFC Energy правим сериозна крачка в правилната посока.

Адам Бонд, главен изпълнителен директор на AFC Energy, каза: „За нас е чест да бъдем избрани от Extreme E в такъв шампионат за автомобилни състезания от световна класа, предназначен да подчертае не само истинския потенциал на електрическите офроуд машини в някои от най-предизвикателни терени на Земята, но също така и необходимостта от повишаване на обществената информираност за изтощителното въздействие на изменението на климата върху нашите екосистеми.

Системата H-Power™ ще покаже на целия свят как Водородът може да се използва като алтернатива на съществуващите дизелови агрегати в най-отдалечената и сурова среда.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин