ГАЗ се завръща на българския пазар с двигател на VW


1
сеп.
2021

След няколко месеца преговори с известния руски бранд, лекотоварните автомобили GAZelle NN ще бъдат предлагани на българския пазар чрез „Авто Юнион“ АД и дъщерното дружество на автомобилния холдинг, „Ауто Италия“ ЕАД, като първите доставки се очакват в края на месец септември и началото на октомври. Краткосрочната стратегия на компанията е да развие дилърска мрежа на марката в цялата страна и да покаже потенциала на руските машини с германски двигател.

Ситуацията на световните пазари и недостигът на ключови чипове, необходими за създаването на един автомобил, се отразят на производството и недостатъчните количества на пазара. Благодарение на това, че заводът на GAZelle не е засегнат от световната криза, поръчките ще бъдат изпълнявани много бързо, без нормалните за сегашната ситуация забавяния.

Създадени предимно за тежките условия за Русия и Великата степ, тези товарни автомобили са проектирани, така че издръжливостта и надеждността на компонентите да е приоритет. Но с настъпването на новия век и все по-голямата свързаност в световен мащаб, производителят осъзнава и разликите между желанията на различните клиенти. Именно заради това добавя модерни технологии, за да предложи повече комфорт и силно конкурентен автомобил, подходящ за множество бизнеси. Дизайнът на обновения автомобил GAZelle NN е вече по-дързък и усъвършенстван , запазвайки разпознаваемостта на фамилията GAZelle и прибавяйки необходимия набор новости.

Двигателят е от екологичен клас EURO-6. Разработен от Volkswagen и многократно използван и
тестван в широка гама от леки и товарни автомобили.
• Модел на двигателя: ЕА189 2.0 TDI
• Тип на двигателя: дизелов двигател с турбокомпресор и интеркулер
• Максимална мощност, kW (к.с.) при обороти: 100 кВт (136 к.с.) и 340 Нм при 3500 об/мин
• Максимален въртящ момент: 340 Нм @ 2000 – 3500 об/мин
• Брой и разположение на цилиндрите: 4, редови
• Екологичен клас: EURO-6D

Нова 6-степенна механична скоростна кутия позволява намаляване на разхода на гориво с до 13%. Значително намалява натоварването и износването на двигателя, като по този начин удължава живота му. Натоварен, автомобилът може да потегли, ако е с 6-степенна механична трансмисия, от 2-ра предавка.

GAZelle NN е нещо повече от нова лекотоварна моделна гама – тя ще бъде основоположник на ново поколение автомобили GAZ. Платформа за по-нататъшно разработване на нови модели и версии на гъвкави, надеждни и икономични лекотоварни автомобили.

Базовите цени започват от 29 900 лв. без ДДС, като допълнителното оборудване, което може да
се поръча, включва климатик, ел. огледала, въздушна възглавница до водача, автопилот (cruise control), аудио с USB и управление от волана, задни врати с 270° ъгъл на отваряне, ‘LED Matrix’ предни светлини, LED фарове за мъгла, атермично стъкло, защитно покритие на пода на товарния отсек, комфортен пакет за шофьора и други.


Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин