„Газпромнефт Лубрикантс“ с ръст в продажбите на маслата G-Energy


20
февр.
2019

„Газпромнефт Лубрикантс“, компанията, оперираща с петролния бизнес на „Газпромнефт“, увеличи продажбите си на премиум маслата с марката G-Energy с 12% до 52 хил. тона до края на 2018 г.

Общият обем на продажбите се е вдигнал с 21% и възлиза на 703 хил. тона. Продажбите в Русия са нараснали до 479 хил. тона (+26%), а на международния пазар до края на 2017 г. са се увеличили до 224 000 тона (+11%). Понастоящем компанията разчита на 300 дистрибуторски компании, но освен тяхната дейност роля за успеха играят също разширяването на продуктовата гама и навлизането на нови пазари. През 2018 г. продуктите на компанията са били продавани в 78 страни, сред които Сингапур, Танзания, Непал и Пакистан.

Проектът на компанията G-Energy Service се развива бързо и в момента мрежата на сервизните центрове включва 170 обектва в 16 държави. Около 360 000 шофьори са сменили маслото си в партньорската мрежа през 2018 г.

Александър Трухан, генерален директор на „Газпромнефт Лубрикантс“, коментира:

„Постоянният растеж в продажбите на премиум смазочни масла позволи на компанията да постигне стратегическите си цели две години по-рано от заложеното в плана. Това стана възможно благодарение на развитието на бизнеса с масла на компанията, уголемяването на продуктовата гама, модернизацията на производствените мощности и прилагането на съвременни екологични и индустриални стандарти за безопасност.“

Още по темата

Card image cap
Ето как се създават буталата

18
май
2017

За да не поддадат буталата при атаката на високите температури, сол проправя пътя за охладителната течност

Card image cap
Увеличен пробег за BMW i3

22
ян.
2016

Oт втората половина на 2016 г. BMW i3 ще изминава повече километри с едно зареждане на батерията

Card image cap
Революционно окачване за обновения С4 Cactus

3
ное.
2017

Новият Citroën C4 Cactus ще бъде позициониран по-високо и загубва голяма част от своите Airbumps. Кросоувърът разполага с ново окачване с прогресивни хидравлични ограничители и подчертано комфортна настройка

Card image cap

В последния брой:

Архив >