„Газпромнефт Лубрикантс“ бележи ръст в продажбите на масла


25
мар.
2020

„Газпромнефт Лубрикантс“, компанията, занимаваща се с продажба на смазочни материали на международни пазари до 106 хил. тона през 2019 г., като увеличи ръста си до 6,2% спрямо предходната година. Доставките на малки пакетирани масла с марките G-Energy и „Газпромнефт“ се увеличиха с 10,5% до 95,7 хиляди тона.

Географското покритие на компанията за доставка на продукти на „Газпромнефт“ се разшири до 86 страни в Европа, Азия, Африка и Южна Америка главно благодарение на активното развитие на дистрибуторската мрежа за премиум продукти както в търговския, така и в индустриалния сегмент. През 2019 г. обемът на продажбите на премиум масла G-Energy се увеличи с 61% чрез собствената мрежа от бензиностанции на компанията G-Energy, а броят на самите бензиностанции се увеличи до 210 (+40). Броят на постоянните клиенти и партньори на услугата в Русия и извън тази страна достигна половин милион.

В Русия продажбите на премиум масла са увеличени с 5,3%, което представлява 205 хил. тона. През 2019 г. общите продажби на двигателни, трансмисионни и промишлени масла на „Газпромнефт“ възлизат на 708 хиляди тона.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >