В eBay се продава Polo с VR6 мотор

2711
2021

Това VW Polo 6N не есе среща често. В невзрачният малък автомобил е монтиран VR6-мотора със 170 к.с. от Golf 3! В момента моделът от Волфсбург се продава в eBay.

Обикновено няма нищо впечатляващо в едно старо Polo. Като най-изгоден автомобил за през зимата той залива улиците на Германия, затова повечето хора биха минали покрай такъв екземпляр, без да му обърнат внимание. Няма да е справедливи, тъй като някои варианти не отстъпват на GTI конкуренцията. Под капака на нашия избраник работи разполагащ със 174 к.с. 2,8-литров VR6 агрегат от Golf 3!

В момента това мощно Polo се продава в eBay. Предлага го фирма FTR Performance от английския Херфордшир, която нарича модела на VW  „Sleeper“ (вълк в овча кожа). Може би сравнението е доста точно.

На почитателите на VW сигурно ще им направи впечатление приличното смъкване на окачването на автомобила, както и 15-цоловите стоманени джанти на Renault с гуми Toyo Proxes. Овалната ауспухова тръба и допълнителните вентилационни отвори също не са серийни. Последните са необходими, тъй като 2,8-литровият VR6-агрегат се нуждае от солидно количество въздух. Цилиндровата глава на двигателя е преработена. Заедно с новата всмукателна уредба и с новата ауспухова система мощността вероятно е над посочените 174 к.с. Във всеки случай са повече от мудните 60 к.с. на версия 1.4!  Според обявата спирачките и окачването също са усъвършенствани с оглед на мощността. Не е известно обаче с какви части е направен тунингът.

Вътрешното пространство изглежда доста добре на снимките. Забележително, тъй като в обявата пише, че пробегът на автомобила е 258 000 километра. Двигателят е навъртял 136 800 километра. Хубаво е, че наскоро са сменени ангренажната верига, гарнитурата на цилиндровата глава, съединителят маховикът. Като цяло мощното джудже е в добро състояние и няма нито корозия, нито течове на масло. Въпреки това е необходима основна проверка.

Дали това Polo действително е от 1999 г., както пише в обявата?  Съмняваме се, тъй като на снимките се вижда автомобил от преди фейслифта от 1997 г. Исканата цена е около 16 500 лв. Много пари за над 20-годишно Polo, но пък и не много за такъв уникат.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин