В този употребяван VW Golf 2 се крият VR6 мотор с 224 к.с. и 90 000 лв.

2009
2021

В надпреварата Tuning Trophy Germany един срещу друг се изправят най-добре тунинованите автомобили на Германия. Заедно с останалите членове на журито Сидни Хофман ще определи победителя. Всички участници са доста атрактивни. Сред тях е и този преработен VW Golf 2 от 1991 г. Притежателят му Крис Бертелс е собственик на компактната кола от 2003 г. и оттогава е инвестирал в тунинг 90 000 лв.

Рамка на решетката като при Golf 2 Limited

Всъщност почти нищо по този Golf не е серийно. Посредством бодикит каросерията е по-широка. За целта са използвани различни VW-части: от Passat, Corado и Golf. При внимателно вглеждане откриваме допълнителни светлини, рефлекторна ивица отзад, R-лога, капаци Hella на светлините за мъгла и синя рамка на радиаторната решетка (като при Golf 2 Limited). Веднага на очи бият джантите с централен болт, черният лак и светлините на дъното на автомобила (на тъмно).

От техническа гледна точна 36-годишният мъж се е потрудил доста. Немощният двигател с 55 к.с. е отстъпил място на 2,8-литров VR6 от Golf 3. Неговите 174 к.с. обаче също са се оказали прекалено малко за разбиранията на Бертелс и затова броят им е 224. Трансмисията е 5-степенна механична от Golf 5 V5. За спирането отговарят спирачни апарати собствено производство с части на Porsche и VW. Отпред накладките са от Porsche Cayenne, a отзад от 911 поколение 997. Ръчната спирачка е от Golf 4 R32. Крис Бертелс е особено горд от тази комбинация. Във вътрешното пространство има клетка срещу преобръщане, електрически седалки от Audi S5, педали от Golf 4 R32-и волан от Golf 7 R. Задният капак се отваря и затваря електрически с натискане на бутон. С изключение на боядисването, собственикът на модела от Волфсбург е отговорен сам за извършването на тунинг-мерките.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин