/ В това Clio работи същият дизел като при Mercedes и Infiniti

В това Clio работи същият дизел като при Mercedes и Infiniti

Едва ли някой модел на Renault е по-известен от Clio. Малкият автомобил, лансиран в началото на 90-те години на миналия век, е на пазара в своето пето поколение от 2019 г. и жъне страхотни продажби. Към момента цените на Renault Clio от шоурума стартират от 31 490 лева.

Ако разгедате офертите на пазара за употребявани автомобили, ще откриете, че дори екземпляри от актуалното поколение вече се предлагат за доста под тази стойност – така че можете да получите значително по-добре оборудван автомобил с по-добър от маломощния атмосферен базов бензинов двигател с 67 к.с. (кликнете тук, за да видите всички обяви за продажба на Clio).

Благодарение на популярността на „французина“ от него в момента могат да бъдат открити много употребявани екземпляри с разнообразни моторизации. Ако не искате да „кликнете“ всичките 2670 обяви, ще трябва да стесните търсенето си. Когато заложите първа регистрация от 2020 г. нататък и максимален пробег до 30 000 километра, ще откриете само запазени екземпляри от актуалното поколение на модела.

Интериорът на Clio може и да не предлага върхов лукс, но употребяваното Renault разполага с всичко, от което се нуждае един модерен автомобил.

Изборът бива стеснен в още по-голяма степен, ако зададете конкретна моторизация. Естествено, при малкото Renault фокусът следва да бъде върху бензиновите машини, но разбира се Clio се предлага и като дизел. До края на 2020 г. моделът можеше да бъде поръчан с почти легендарния 1,5-литров четирицилиндров дизел, наречен Blue dCi 100, със 101 к.с. (eдна от версиите на този агрегат се поставяше и на премиум модели като Mercedes CLA и Infiniti Q30).

Именно Blue dCi 100 задвижва и предлаганото в германската автокъща Autohaus Rolf Renault Clio, което прикова интереса ни. „Французинът“ от първи собственик е само на 13 месеца, с безупречна сервизна история и е само на 23 700 километра.

Освен изключително нисък разход – под 4 литра на 100 километра, това Clio може да предложи и богато оборудване. То разполага с Full LED фарове, навигационна система и система от камери за 360-градусов обзор. В момента Blue dCi 100 струва минимум 39 190 лева – но не е ясно колко ще трябва да чакате за него. А този употребяван екземпляр се предлага за 18 990 евро (ок. 38 000 лева).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин