/ В сравнение с това Mini Smart Fortwo е лимузина!

В сравнение с това Mini Smart Fortwo е лимузина!

Малко са хората, за които първото поколение Mini e било прекалено дълго. Със своите 3054 мм класическото Morris Mini е горе-долу с размерите на междуосието на някои луксозни лимузини от 60-те години. Освен това името на култовия модел не е избрано случайно.

И въпреки това, явно има хора, които искат да „отрежат“ по още някой сантиметър от „мъника“ чудо на пространството. Тунинг феновете скъсяват класическото Mini – и го превръщат в Shorty. Подобни проекти изглеждат интересно – а в момента рожбата на един от тях се продава в Англия.

Колко по-късо е Shorty в сравнение с нормалното Mini? Няма точни данни, но приблизително около 7 цола (180 мм). Разстоянието от броня до броня е около 113 цола (2870 мм) – по-малко от междуосието на някои SUV-ове в наши дни. Дори Smart ForTwo вероятно ще изглежда гигант до това Mini.

За да изглежда Shorty (доколкото е възможно) пропорционален, вратите са адаптирани към много по-късото междуосие, а прозорците – към формата на покрива. Интериорът създава много по-интимна близост за водача и пътника отпред. На мястото на двете седалки отпред е поставен серийният заден „диван“, разрязан по средата заради лоста на ръчната спирачка. Двигателят е серийният от А-серията с обем 998 куб.см, мощност 38 к.с. и въртящ момент 71 Нм. Автомобилът ще бъде продаден на търг в рамките на няколко дни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин