В София представиха мощна зарядна станция за електромобили


14
сеп.
2017

В рамките на Дните на  Швейцария в София днес пред хотел „Хилтън“ беше представена мултизарядната станция за електромобили Terra 53. Тя е предоставена от производителя й –  ABB, световен иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електрообзавеждане, роботика, индустриална автоматизация.

Вече има над десет зарядни станции от типа Terra 53, инсталирани в България, както и стотици – в Европа. AББ е сериозно ангажирана да развива бързата зарядна инфраструктура за електромобили в цяла България. Наскоро AББ откри първата бърза зарядна станция за електромобили, отворена за обществено ползване на паркинга на втората производствена база на АББ България в гр. Раковски до Пловдив.

Мултистандартната зарядна станция Terra 53 е конфигурируема с единичен, двоен или троен изход 50 kW и може да функционира в тежки климатични условия при температури от – 35 до + 55 градуса по Целзий. Свързвайки зарядни устройства, сервизни решения и хора, АББ е способна да диагностицира над 90% от сервизните случаи дистанционно, разрешавайки над 60% от тези случаи без никаква намеса на място през последните две години. Това води до значителни спестявания по отношение на време на принудително спиране на работата, пътуване, транспортиране, работни часове и ресурси. Дистанционното наблюдение на състоянието, както и дистанционното разрешаване на проблеми са важни предимства на зарядните устройства на АББ. Станция Terra 53 е идеална за инсталиране на отбивки за почивка по магистрали, бензиностанции, автосалони и оживени градски райони като например обществени паркинги.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин