В помощ на българските автокъщи

1710
2022

Успешното управление на автокъщи е сложна и отговорна дейност. В ежедневната работа все по-често се налага извършването на бързи и надеждни ценови оценки на употребявани коли и калкулации за предстоящи ремонти. Именно тук професионалистите от ДЕКРА могат сериозно да облекчат собствениците и мениджърите на автокъщи, като поемат от плещите им една сериозна част от активностите, включени в продължителния процес на подготовка на всеки употребяван автомобил до препродажба.

Независимо дали става дума за лизингови компании, търговци на употребявани превозни средства или компании за отдаване на коли под наем, за вносители или компании, които желаят да продават своите превозни средства на свободния пазар или да участват в търгове: когато става въпрос за качествена и надеждна оценка на употребявани автомобили, задължително трябва да бъдат изпълнени и удовлетворени голям и конкретен набор от технически и административни изисквания. В крайна сметка търговецът иска да спечели нещо от препродажбата на употребяваното превозно средство, а крайният клиент с основание държи да плати за него справедлива цена.

Именно тук идва експертизата на ДЕКРА, която разполага с нужното ноу-хау, бази данни, необходимата техника и подготвени, опитни специалисти, за да извърши прецизна оценка на всеки един употребяван автомобил. В сервизите на ДЕКРА се извършват оценителни услуги за автомобили, камиони, автобуси, търговски превозни средства и строителни машини. За удобство на клиента възможно е също така експерт на ДЕКРА да посети автокъщата за провеждане на оценката.
Автокъщите в България вече могат да се възползват от безспорния опит и компетентност на ДЕКРА за извършване на оценки на употребявани превозни средства, независимо дали става дума за директна препродажба или за участие в търгове. Нужната документация се изработва от ДЕКРА по европейски стандарти и включва максималния възможен брой позиции за оценка, като клиентът има избор, по кои приоритетно да се извърши съответната финансова калкулация.

Така автокъщите вече могат да реагират много по-добре на нарастващите изисквания в бизнеса с употребявани автомобили, като се възползват от международно признатите стандарти на ДЕКРА! Българските търговци на употребявани коли имат възможност успешно да оптимизират процесите на покупко-продажба и да усъвършенстват мениджмънта на своята на дейност. С прецизните професионални оценки на ДЕКРА търговците минимизират рисковете и имат възможност да калкулират още по-прецизно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин