В НОВИЯ НИ БРОЙ 6/2019 ЩЕ НАМЕРИТЕ


30
май
2019

Кой се справя най-добре?

Нещата за новата Toyota Corolla стават сериозни. В нашето сравнение на различни видове задвижване хибридното комби се изправя срещу бензинов Ford Focus и дизелово Peugeot 308

ЕТ О Я О Т Н О В О, Т А ЗИ COROLLA. МЕЖДУВРЕ- менно носеше името Auris, но сега моделът отново се казва така, както от 1966, или в продължение на единадесет по- коления. Номер 12 е изцяло ново и вече не се предлага като дизел. Но затова пък като хибрид. Дали в този случай има реалистичен шанс във всекидневието? За да проверим това, сравнихме хибридната Corolla с две други комбита, също с типичното за всеки задвижване: Ford Focus с модерен бензинов мотор и Peugeot 308 с фин дизелов двигател. Като комби Corolla се нарича Touring Sports и притежава по-дълго междуосие от хечбек версията (2,70 метра спрямо 2,64). Принципно се отразява добре на предлаганото място, като отзад има много пространство за дълги крака. Но пък и малко място за по- буйни прически – възрастните трябва да привеждат глави. Багажникът побира приличните от 581 до 1591 литра. Полезният товар на Toyota е само 399 килограма, а прикаченият – 750 килограма.

 

Продължителен тест на Audi A4 Avant

Напредък чрез качество

ТРЯБВАШЕ ДА МИНЕ ВРЕМЕ. ДОРИ МНОГО ВРЕМЕ. Първият коментар в бордовия дневник на Audi A4 Avant се появи едва след 12 446 километра и след 14 различни водачи. Нима синьото комби така ни е шокирало, че 14 редактори на AUTO BILD са останали без думи? Не, точно обратното. Това бе една тиха форма на аплодисменти, на безмълвно възхищение. И когато на 29 май 2017 година Андреас Борхман разчупи „мълчанието“, той бе доста лаконичен: „Великолепно, това А4 прави А6 почти излишно.“ Е да, но трябва да добавим нещо. Като пропорции и техника A4 Avant 2.0 TFSI ultra на- помня на големия си брат, но ако се вгледате по-внимателно, ще усетите, че предлагането на място не е като при високия клас. Отпред широката средна колона притиска коляното на водача, отзад възрастните пътници трудно се промъкват през тесния отвор на вратата. А в режим „отпуска“ комбито с вместимост на багажника само 491 до 1510 литра бързо достига до границите на възможностите си.

 

BORN IN THE USA

Новото Volvo S60 за първи път се произвежда в Щатите. Дали седанът от среден клас има шанс и в Европа?

СЕДАНИТЕ НА VOLVO СЕ КАРАТ ЕДИНСТВЕНО ОТ обичащи сигурността пенсионери? Можете да забравите това клише – особено след появата на SUV модела на шведите. С новото S60, което ще се появи при търговците от този месец, шведите следват примера на BMW. Моделът трябва да е скандинавски хладната и спортна алтернатива на Серия 3, C-клас и A4. Скандинавска? И това вече не е вярно. S60 е истински „американец“ от южните щати. Това е първото Volvo, което се произвежда в новия завод в Чарлстън, Южна Каролина.

 

За 40 000 лв. се предлага толкова много!

Ето препоръките на хората от AUTO BILD! Единадесет съвета за покупка, които човек би могъл да си позволи – от малкия мощен модел до XL автомобил за цялото семейство. Хубавите неща не са непременно скъпи

OPEL, НАПРАВО ГРАБВАШ УМА МИ! ДА, ПРАВИЛНО прочетохте: Opel! Наскоро някой попита редактора на AUTO BILD: „Кой автомобил за удоволствие на цена от 40 000 лв. би си купил?“ А човекът от AUTO BILD от- говори така: „Opel Adam S, 1,4 литра със 150 турбо конски сили, спортни седалки, огромен спойлер, неизползваеми задна седалка и багажник, но въпреки това адски наточен! И така се роди идеята за тази статия: получаваш 40 000 лв. от банката и можеш да си избереш кола. Какво ще си купиш?

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >